ANNONSSAMARBETE MED PARODONTAX

Därför bör du ha en morgonrutin – PT-Fias enkla knep som räddar dagen

PT-Fia om sin morgonrutin

Sofia, ”PT-Fia”, Ståhl vet att en god morgonrutin är A och O för en dag i balans. I den drömmigaste av världar har man utrymme att såväl vakna till som att träna och äta en rejäl frukost i lugn och ro innan dagen ska dras i gång. I den drömmigaste av världar ja. Verkligheten rimmar ju dock sällan med drömmen.

Men en god morgonrutin behöver varken vara tidskrävande eller särskilt krånglig. Utan tricket är att hitta vad som är viktigt för just dig.

För PT-Fia startar dagen på mattan där ett par minuter ägnas åt att sträcka igenom och väcka kroppen.

PT-Fia på mattan

– Jag tycker om att låta kroppen leda utan färdig plan, säger hon.

Med kroppen på banan blir tiden att göra sig i ordning i badrummet mer effektiv. Klädproblemet kan lätt kringgås med ett par redan planerade outfits som man vet att man trivs i om tiden blir knapp.

PT-Fia tar på sig tröja

Kompromissa aldrig med munhälsan

Något Sofia aldrig gör är att lämna huset utan att äta. Om så bara något så enkelt som ett par mackor med smör och ost. Och något hon absolut inte kompromissar med är munhälsan.

– Har länge haft problem med blödande tandkött och tandsten så att borsta morgon och kväll och använda någon form av tandtråd varje kväll gör all skillnad. Det räcker att slarva en vecka så märks det.

Så många som tredjedel av Sveriges befolkning har problem med blödande tandkött. Och hela 78 procent lider av besvär utan att göra något åt det.

Många kanske tror att blödande tandkött beror på dålig hygien, för hård eller slarvig tandborstning, men det är inte alltid sanningen. Blödande tandkött kan orsakas av plack som uppstår när ett tunt lager av bakterier har fått fäste på tänderna. Och det räcker med en liten mängd plack för att irritera ditt tandkött.

– Trots att munhälsa är viktigt för det allmänna välbefinnandet så är det sällan högt prioriterat och tandkräm är något man ofta tar första bästa i mataffären, menar Sofia.

Parodontax tandkräm och tandborste

Parodontax förebygger blödande tandkött

Använder du Parodontax två gånger dagligen ger det fyra gånger så effektiv borttagning av plack som vid användning av vanlig tandkräm*.

Vad som skiljer just Parodontax från många andra tandkrämer är att den har en annorlunda verkningsmekanik. Tandkrämen innehåller natriumbikarbonat som luckrar upp placklagret effektivt.

Parodontax tandkrämstub

Så gör starkare tänder, friskare tandkött och fräsch andedräkt till en självklar och naturlig del av i din morgonrutin. Och möt en ny dag i balans.

* Efter en professionell rengöring och vid användning två gånger dagligen

Utvald läsning