7 enkla sätt att inreda barnrummet mer praktiskt!

Inred barnrummet smart!

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Det behöver varken vara svårt eller dyrt att inreda barnens rum till en mer praktisk och funktionell lekhörna! Med enkla knep, fix och trix kan både du och barnen njuta av deras oas – barnrummet!

Inredning passande för bebisrummet

Är ditt barn fortfarande så litet att hen inte har något att säga till om? Grattis – då är det fritt fram att inreda med de färger, möbler och dekoration som du tycker om!

Ett knep är att använda en neutral grund, utan några iögonfallande mönster eller färger. Då kan du experimentera fritt och galet med detaljerna. Mixa gärna olika färger, mönster och former på kuddar och leksaker – och använd gärna ljusslingor för att få bebisrummet att kännas lugnt och mysigt!

Barnrummet inredning

Läs också: Forskare: Bästa sängtiden för friska och smarta barn

Inredning för det kreativa barnet

När barnen växer upp tycks de få en något mer envis inställning till föräldrarnas tycke och smak på inredning. Nu vill de ofta estämma själva vilka möbler, dekorationer och färger rummet ska ha.

Har du möjlighet att påverka? Se till att behålla den neutrala grunden i rummet. Lugna och ljusa färger på väggarna, låt barnen istället välja färg på tyg och förvaring! Vill du göra det till en kul grej för barnen: köp vägghyllor och skåp som barnen själva kan måla! Köper du begagnade möbler slipper du också känna oro över barnens kreativa penseldrag.

barnrummet inredning

Läs också: Bästa pysseltipsen från Instagram!

Inredning för sportiga barn

Är barnens intresse fotboll, handboll eller basket – då är du van vid att det brukar flyga runt bollar i huset! Samtidigt som man är otroligt stolt över sina aktiva barn, kan det också vara något oroväckande…

Lösningen är att göra barnens egna rum mer attraktivt! En bollvägg behöver inte vara svårt eller dyrt att göra! Ta en tur till byggvaruhandeln och köp några bräder och en plyfaskiva. Fäst plyfaskivan på väggen och skruva fast en basketkorg – simsalabim, problemet är löst!

Försök att inte välja väggen mot grannen bara…

barnrum inredning

Läs också: 6 myter om barn och övervikt som alla borde ha koll på

Inredning för läsglada barn

Lycka är att se sina barn försvinna in i böckernas fantasivärld! Där får de känna både spänning och lycka, läsa om relationer vänner emellan och bygga sig en uppfattning om världen – både den verkliga och en fantasifull.

Ta tillfället i akt och skapa en trygg och lugn plats för barnen att läsa på. Investera i en soffa som barnen själva trivs i, och låt barnen välja kuddar och mysbelysning. Ett tips är att införskaffa en sänghimmel, det blir både mysigt och ombonat!

barnrum inredning

Läs även: Experten: Farliga kemikalier som måste bort från barnens rum NU!

Inred barnens kreativa lekhörna

Här kommer två liknande bilder. Båda är från samma rum, den ena något mer färgglad och den andra lite mer sockersöt. Det vi vill visa med dessa två är att små detaljer kan göra en enorm skillnad! Du behöver inte alltid riva och bygga nytt – utan det kanske räcker med att byta ut några kuddar!

barnrum inredning

Läs också: 10 saker du inte visste om löss!

barnrum inredning

Läs också: 15 geniala uppfinningar som gör föräldralivet lite lättare

Inredning för barn som gillar att klottra

Ibland kan man som förälder ställa sig frågan ”hur sjutton tänkte barnen nu…?”. Nej, det är inte alltid lika kul att stiga in i barnens rum, eller vardagsrummet för den delen… Utmaningen för oss föräldrar är att hitta en kul och kreativ lösning som skyddar hemmet från våra små vildingar!

Ett tips: griffelfärg! Måla en skåpdörr eller en vägg med svart griffelfärg och köp massor med färgglada skoltavelkritor! Där kan barnen rita stort och fritt! Det bästa är, det är väldigt lätt att torka bort!

barnrum inredning

Läs också: Lättmjölk kan leda till högre BMI hos barn

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

Dela på: