Annons

Annons

Håll huden ung och frisk med avokado!

Avokado är riktig supermat. Den gröna frukten är inte bara laddad med nyttiga fetter som gör dig mätt och nöjd, den innehåller också vitaminer och antioxidanter som gör direkta underverk för huden. Prova själv så får du se!

Annons

Avokadon rymmer en mindre skönhetssalong innanför skalet...

För att huden ska hålla sig ung och rynkfri behöver den ett ständigt tillskott av rätt fett, fukt och vitaminer. Och du hittar allt du behöver i en vanlig avokado!

Det lena fruktköttet är laddat med både vitaminerna A, B, D och E och rymmer dessutom hälsosamt fett. Du kan tillgodogöra dig avokadons alla hälsoegenskaper genom att äta den. Många kvinnor rapporterar  både friskare hår och lenare hud när de unnar sig en avokadobit varje dag.

Gilla MåBra på Facebook

Men du kan också använda avokado direkt på huden. Här är tre härliga kurer!

Tvål

Du kan till exempel använda den för att rengöra ansiktet eller händerna på ett skonsamt sätt. Mosa avokadon och använd som vanlig tvål direkt. Är du mycket smutsig om händerna kan du gnida in dem med citron innan, och avsluta med avokadokrämen och vanligt vatten.

Ansiktsmask

Mosa en mogen avokado fint. Applicera sedan på hela ansiktet, gärna över ögonen också, och låt verka i 10 minuter. Vill du öka maskens fuktgivande egenskaper kan du klicka i lite honung. Skölj sedan ansiktet med vanligt vatten.

Solskydd

Avokado kan också fungera som en naturlig solskyddsprodukt. Den kommer visserligen inte upp i någon hög SPF-siffra, men kan fungera utmärk som ett naturligt komplement dagar då solen inte är så stark.

Källa: Sheknows.com

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…