Annons

Annons

Trendrapport: Så vill vi grilla i sommar!

Snart börjar grillsäsongen! ICAs årliga grillrapport spår att det blir svenskt, ekologiskt och mycket grönsaker i sommar.

Svenskarnas grillvanor kartläggs i ICA:s årliga grillrapport, sammanställd i samarbete med TNS-Sifo och kocken Carina Brydling. Här är några av sommarens glödheta grilltrender!

Nyttig grillmat
Vi bryr oss alltmer om vår kost och hälsa och i år vill vi gärna ha ekologisk, närproducerad mat på grillen. Hela 40 procent av svenskarna vill grilla mer hälsosamma rätter i år.

Annons

Småplock vid grillen
Grillmaten behöver inte vara en huvudrätt. Vi inspireras av foodtrucks, street food och plockmat – följden blir att vi gärna grillar smårätter och snacks som kan ätas på stående fot direkt från grillen.

Gilla MåBra på Facebook

Rätt utrustning
Efterfrågan på verktyg och redskap till grillen ökar, vi blir mer ”nördiga” kring vårt grillande och det är viktigt att ha rätt prylar. Det växande matlagningsintresset gäller även när vi grillar och vi är måna om att maten ska bli perfekt. Viktigaste redskapet är en grilltermometer.

Grillad fisk
Det är inte bara kött som grillas i år, utan 45 procent av svenskarna uppger att de vill börja grilla mer fisk och skaldjur. Samtidigt tycker många att det är svårt att lyckas med fisk på grillen.

Upphottad burgare
Vi grillar gärna hamburgare, men den kan lika gärna vara gjord av kyckling, fisk eller svamp. Burgaren fyller vi sedan med fräscha, nyttiga tillbehör.

Grillad sallad
Vill du ta hälsotrenden ett steg längre? Gör som kändiskockarna och grilla sallads- eller kålhuvuden! Vitkål, romansallad, isbergssallad och spetskål går till exempel utmärkt att grilla, tänk bara på att lägga dem långt ut på grillen och inte där det är som allra varmast.

 

LÄS MER:

 

Sommarens smalaste grillrecept

Recept på grillat!

Det är snabbt, det är sunt och det är supergott! Med MåBra:s läckra och lättlagade grillrecept lyckas du med allt från lax, kyckling och kött på glöden!
Läs mer: Sommarens smalaste grillrecept

 

Tappa kilon med nya FLEX-dieten!

Lite mindre kött och mycket mer frukt och grönt – det är vad den nya superenkla FLEX-metoden går ut på!
Du behöver varken räkna kalorier, minska på portionerna eller undvika mat du gillar – ändå går du ner i vikt och förbättrar hälsan. Här är den nya succémetoden!
Läs mer: Tappa kilon med nya FLEX-dieten!

 

AV: Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…