Annons

Annons

Grattis Sverige – nu är vi 10 miljoner!

20 januari blev vi 10 miljoner!
Barnafödandet och invandring har gjort att Sveriges befolkning växt rekordsnabbt – i dag, den 20 januari, blev vi över 10 miljoner folkbokförda personer!

Den 20 januari 2017 blir en dag att lägga till i historieböckerna. Det är första gången befolkningsmängden i Sverige överstiger 10 000 000 folkbokförda personer.

Den svenska befolkningen har växt kraftigt de senaste åren, framför allt på grund av att fler föds än dör samt en ökad invandringsgrad.

Annons

När vi gick från 8 till 9 miljoner människor tog steget 35 år – den här gången, från 9 till 10 miljoner, tog det bara 13 år. Och nästa gång, när vi blir 11 miljoner, beräknas bli redan år 2024, om bara 8 år!

12 miljoner blir vi enligt beräkningarna 2040.

 

SCB:s tabell över befolkningsmängden i Sverige.

SCB:s tabell över befolkningsmängden i Sverige.

När vi blev 9 miljoner år 2004 var vi fler kvinnor än män, enligt Statistiska Centralbyrån, SCB. 50,5 procent var kvinnor och 49,5 procent män. Nu har siffrorna skiftat och männen är fler.

82 procent av alla folkbokförda är födda i Sverige och 18 procent är födda utomlands. De flesta utrikes födda kommer från Finland.

För att bli folkbokförd i Sverige ska man antingen vara född här eller ha invandrat med avsikten att stanna i landet i minst ett år.

Källa: SCB

Foto: IBL

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…