Annons

Annons

Golden milk – gör hälsodrycken alla pratar om!

Chiapuddingen, bananpannkakan och matcha-teet har fått konkurrens. Eller en kompis! Så här gör du golden milk - hetaste hälsodrycken just nu.


Den har hyllats av hälsobloggare över hela världen och dyker upp som välkomnat alternativ till kaffe och te på allt fler caféer. Golden milk, gyllene mjölk – eller kort och gott guldmjölk – är en hälsotrend som är här för att stanna.

Annons

Nyckelingrediensen är gurkmeja, den färgstarka kryddan som står för curryblandningens gula färg – och merparten av dess nyttiga egenskaper. Gurkmeja finns som torkad krydda, men kan också köpas färsk i välsorterade hälso- och livsmedelsbutiker.

Gilla MåBra på Facebook

Gurkmeja anses antiinflammatoriskt och har i studier visat sig hjälpa mot både IBS, depression och ledvärk. Örten har en lång tradition inom ayurveda, där den används för att just lindra smärta och hämma inflammation.

Även ingefära är en tongivande ingrediens, särskilt smakmässigt. Ingefära används ofta i preparat som ska stärka immunförsvaret eller lindra ledsmärta.

Drick din golden milk som den är, eller krydda med kardemumma, kanel och kanske en skvätt agavesirap.

Recept på golden milk

golden-milk-guldmjölk

MåBra:s recept på golden milk baseras på torkad ingefära och gurkmeja. Du kan använda färsk, riv den i så fall fint och tänk på att ingefäran ger mer smak och styrka än den torkade varianten.

Recept på golden milk hittar du här

Hälsodryckerna alla pratar om: 8 stora snackisar just nu!

Här är åtta drycker som sägs göra mer än släcka din törst. Läs mer och hitta recepten här!
BILD: Thinkstock
Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…