Annons

Annons

Glada nyheter för pessimister: Ni lever lika länge som muntergökarna!

Dysterkvist? Då kanske dessa rön kan få dig att dra på smilbanden!

Önskar du att du kunde se glaset som halvfullt i stället för halvtomt? Att vara optimist kanske gör livet lite roligare, men det blir inte längre. För nu kan forskare slå hål på myten att pessimister, deprimerade eller stressade personer har sämre hjärthälsa och dör tidigare än glada, lugna optimister med en ljus livssyn.

Annons

Ett depressivt sinnelag gör oss alltså inte sjukare, däremot är det sannolikt så att sjuka personer oftare blir deprimerade, visar studien där man har följt en miljon kvinnor i tio års tid.

Gilla MåBra på Facebook

De undersökta kvinnorna fick bland annat svara på frågor om de känner sig lyckliga för det mesta, ibland eller aldrig. Man såg ingen skillnad i livslängd oavsett vad man svarade på frågan. Man såg inte heller att stressade kvinnor dog tidigare i till exempel hjärtinfarkt än de som inte var stressade.

Har du ett ”resting bitch face”? Då känner du igen det här!

Får du ständigt höra att du ser sur ut, uppfattas som dryg och måst le mer? Då har du förmodligen vad vi kallar ett ”resting bitch face.” Med andra ord, ett ansiktsuttryck som gör så att du ser arg ut hela tiden – även om så inte är fallet

Läs mer: Saker bara vi med ett resting bitch face känner igen

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…