Annons

Annons

Ge kinderna ny glöd: 3 steg för höstfin hy!

Sol, semester och salta bad hör till årets sommarminnen. Nu är det hög tid att rusta dig för en ny årstid, så här enkelt höstsäkrar hyn!


Sommartider är härliga tider – men inte alltid för din hud. Solens strålar, salta bad, poolvatten och rosévinet i bersån har alla en åldrande effekt på din hy. Men det betyder inte att rynkor och glåmiga kinder blir årets sommarminne. Med MåBra:s enkla tips får din hy både lyster och ny livskraft i ett nafs!

Annons

Steg 1: Peela bort dina sommarminnen

Lager av solskyddscrémer och after sun-lotion kan tillsammans med döda hudceller bilda en täckande hinna. Får den sitta orörd blir resultatet snabbt en matt och livslös hud, som har lättare att utveckla blemmor som finnar och kvisslor. Genom att skrubba bort det onödiga lagret får ny fräsch hud chansen att komma i dagen. Resultatet blir en omedelbar lyster och en jämnare hudton. För dig som använder make up dagligen underlättar det dessutom för ett bättre resultat, eftersom foundation och puder nu fixerar sig bättre och jämnare på hudytan.

Gilla MåBra på Facebook

På kroppen kan du med fördel arbeta med en grövre kroppsskrubb eller en peelingvante. Kornen avlägsnar döda hudceller och crémerester effektivt och stimulerar samtidigt blodcirkulationen. Börja från fötterna och arbeta dig uppåt med cirkelrörelser. Använd en långskaftad borste för att komma åt ryggen – och ge gärna stuss och lår en extra omgång!

När det gäller ansiktet bör du istället använda en peeling avsedd för enbart detta ändamål. Små mjuka partiklar eller aktiva syror är att föredra på ansiktets känsliga hud. Undvik området kring ögonen – men glöm inte hals och nacke!

MåBra testar: Mjukgörande kroppspeeling

Steg 2: Återfukta!

En nyskrubbad hy är härligt rosig – men också extra känslig. Här gäller det att förse den med fukt och fett för att den inte ska bli torr eller skör. Inför höstens kyligare klimat gör du klokt att investera i en effektiv återfuktare, gärna med uppiggande doft så både humör och hud blir på gott humör. För dig med bra fettbalans i hyn räcker en återfuktande lotion utmärkt, torrisar kan med fördel gå loss på bodybutter och du som har mixad kan testa body soufflé som är ett mellanting mellan dessa produkttyper.

När det gäller ansiktet så kan hudtypen där skilja sig markant från övriga kroppen, torra ben betyder inte automatiskt att du har torr hudtyp även i ansiktet. Även årstider och klimat kan spela en stor roll när det gäller behovet av fukt och fett. Många upplever att behovet av dagcréme minskar under sommarmånaden men att hösten gör huden törstigare. En ansiktsolja kan vara en nyckelprodukt för året-om-behovet. Utgå från en mindre mängd och applicera mer när behovet ökar. Att massera in några droppar olja på kinderna är för övrigt ett utmärkt knep för omedelbar lyster, garanterat glitterfritt dessutom!

Behåll fukt & färg med oljor från topp till tå!

MåBra testar vårdande ögonrollers

Steg 3: Höstsäkra necessären

Se över innehållet i badrumsskåp och sminkväska. Många av våra sköna kompisar har ett bäst före datum, som många gånger ignoreras. Efter tre månader är det till exempel läge att byta ut mascaran, och kolla gärna hur sommarvärmen påverkat läppstift och produkter med fett i – i värsta fall kan de härskna! Investerar du i en ny ögonskugga kan du med fördel välja en violett ton, en ila accent över ögonen känns inte bara säsongsbetonat – färgen har också en förmåga att neutralisera röda toner i ansiktet.

Mindre sol ger givetvis blekare hud, och som ett brev på posten syns mörka ringar under ögonen tydligare. MåBra har gjort en djupdykning i ämnet och tagit fram de främsta orsakerna bakom problemet: Klicka här för att läsa mer!

Från lyx till budget: Så får du lystern tillbaka!

Makeup-guide: Produkterna som täcker ALLT!

 

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…