Annons

Annons

8 enkla vanor för en lättare kropp

Att byta till sundare vanor behöver inte vara invecklat. Här är 8 saker du kan göra idag för en slankare figur.


Har du några extrakilon du vill bli av med innan sommaren – eller vill du bara ha mer energi, bättre hälsa och en starkare kropp? Oavsett varför du vill skapa nya, hälsosamma vanor är det lättare att lyckas när man inte krånglar till det.

Annons

Här är 8 enkla sätt att leva sundare:

1. Ät mer protein
Personer som får 40 % av sitt kaloriintag från protein går ner betydligt mer i vikt än de som bara äter 15 % protein, även om de äter lika många kalorier, visar en studie från Skidmore College. Ett enkelt sätt att tappa i vikt snabbare kan därför vara att öka proteinintaget. Förutom kött, fisk och kyckling finns det mycket protein i ägg, kvarg, bönor och parmesanost.
Läs mer: Minska midjemåttet med enkla proteinknepet

2. Planera en veckomeny
Tidsbrist och inspirationssvackor kan sabotera de bästa intentioner. Planera veckans sunda middagsrätter en gång i veckan och se till att handla hem det du behöver. Förutom att du äter nyttigare sparar du tid och ofta även pengar. Använd dig gärna av MåBra:s smala veckomeny eller komponera ihop din egen meny bland våra kaloriberäknade recept.

3. Få mer vardagsmotion
”Många bäckar små” gäller absolut när det kommer till din dagliga motion. Fundera över var du kan lägga in små motionsmoment i vardagen. Kanske kan du cykla till jobbet, gå i rulltrappan, ta en kvällspromenad, stå upp när du pratar i telefon eller göra lite sittande gympa vid skrivbordet. Använd gärna en stegräknare och försök att komma upp i minst 10 000 steg om dagen.
Läs mer: Promenadtricket som bränner bort bukfettet

4. Använd gåstavar
Är du redan bra på att gå långpromenader? Ta med ett par gångstavar att använda under promenadrundan, så ökar du kaloriförbränningen med ytterligare 20 procent!

5. Drick grönt te
Att dricka grönt te ökar din fettförbränning med 4 %, enligt en schweizisk studie. Att ta en kopp te direkt efter lunchen kan också minska suget efter något sött på maten.

6. Packa mellanmål
Blir du alltid hungrig ett par timmar innan lunch eller sötsugen på eftermiddagen? Minska risken att falla för något onyttigt som är nära till hands genom att alltid packa med dig ett sunt, mättande mellanmål. Här får du några smarta tips på nyttiga mellanmål!

7. Boka in godsaker
Att tänka att du aldrig får äta något onyttigt är dömt att misslyckas. Räkna istället med att du får äta salta snacks eller söta bakverk några gånger i veckan – i måttliga mängder. Till exempel kanske du tar ett par bitar mörk choklad på tisdagskvällen, en god dessert till fredagsmyset (kolla gärna in våra läckra efterrättsrecept!) och en liten bulle till söndagsfikat. Då blir det lättare att stå emot frestelser vid andra tillfällen, eftersom du kan tänka ”nej, jag ska inte ta en bit prinsesstårta nu, men i morgon har jag en god chokladmousse att se fram emot”. (Eller så tar du en liten tårtbiten, men skippar desserten nästa dag.)

8. Lyssna på musik när du tränar
Studier har visat att du tränar mer effektivt och bränner mer fett om du samtidigt lyssnar på peppande musik som du gillar. Så se till att sätta ihop en bra spellista med härlig träningsmusik redan i dag!
Läs mer: Så höjer du ditt humör med måbra-musik!

 

LÄS MER:

Motionstabell – så mycket förbränner du

148389080-700x465

Här har vi sammanställt hur många kalorier du gör av med vid olika träningsformer och aktiviteter – och hur många steg träningen kan omvandlas till.

Till motionstabellen!

Supersnabba fettbrännardieten: Så ska du äta och dricka

I supersnabba fettbrännardieten börjar du varje morgon med en kopp ingefärste med citron.

I rivstartsversionen av fettbrännardieten varvar du dagar med och utan stärkelserik mat. Här är din matplan för den supersnabba metoden!
Läs mer: Supersnabba fettbrännardieten – så ska du äta och dricka

Allt du vill veta om 5:2!

52-frukost

Passar 5:2-dieten dig? Här hittar du allt du behöver veta om det hyllade metoden, från Marie Tegnérs hyllade 5:2-blogg till experternas svar på vanligaste frågorna om fasta, 5:2-recept och all annan fakta som kan vara av vikt och intresse för dig som är intresserad av 5:2!

Läs mer: Allt du vill veta om 5:2!

 

5:2-recept – så kan du äta på en fastedag!

52

Vi har fått många frågor kring hur en dag med 5:2 kan se ut. Därför har vi samlat ihop några receptförslag!

Läs mer: 5:2-recept – så kan du äta på en fastedag!

 

5:2 eller GI – vilken viktmetod är bäst?

52-GI

En MåBra-läsare vill gå ner i vikt men är osäker på vilken metod som passar henne bäst. Viktcoachen reder ut skillnaderna mellan 5:2- och GI-metoden.

Läs mer: 5:2 eller GI – vilken viktmetod är bäst?

Tappa kilon med nya FLEX-dieten!

flexitarian-700x431

Du behöver varken räkna kalorier, minska på portionerna eller undvika mat du gillar – ändå går du ner i vikt och förbättrar hälsan. Här är den nya succémetoden!

Läs mer: Tappa kilon med nya FLEX-dieten!

 

Missa inte: MåBra:s kaloritabell – nu med ny funktion!

kaloritabell

Få koll på kalorierna med MåBra:s populära kaloritabell – ett superverktyg för dig som vill hålla formen och vikten! Nu med en ny uppdaterad funktion där du enkelt kan räkna ihop allt du äter.

Läs mer: MåBra:s kaloritabell – nu med ny funktion!

Därför räcker 3 minuters träning – i veckan!

treminutersmetoden-700x439

Kan du minska i vikt trots att du gärna skippar långpassen på gymmet? Ja, enligt nya supermetoden är tre minuters intensiv träning per vecka allt som behövs för att komma i form!

Läs mer: Därför räcker 3 minuters träning – i veckan!

 

Springprogram: 10 km på 10 veckor!

loparskor2

Löparskola – 10 km på 10 veckor! Kristina Rosenberg, som både joggar och bloggar i MåBra:s tjänst, har skapat ett effektivt träningsprogram som lär dig klara av sträckan.

Läs mer: Springprogram: 10 km på 10 veckor!
Källa: Health.com

AV: Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…