Annons

Annons

”Fungerar 5:2 om man har högt kolesterol?”

Hur påverkas blodfetter av trenddieten 5:2? Vår viktcoach Marie Tegnér svarar på en läsarfråga!

”Såg programmet på TV och läst en del om 2:5 dieten. Känner mig sugen på att prova då jag tror det är något som skulle passa mig. Men så läste jag i Expressen att man inte skulle pröva om man hade höga blodfetter, alltså högt kolesterol. På TV sade ju doktorn till honom att hans värden var mycket bättre och vad jag kan utläsa på din blogg så blev dina bättre också. Hur är det med detta, vågar man prova eftersom jag lider av just detta.”

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Marie Tegnér svarar:

”Jag har inte hittat någonstans att man ska undvika 5:2 om man har förhöjda blodfett- och/eller kolesterolvärden. Tvärtom så… läs mer>>

 

Fasta dig frisk: ALLT om nya 5:2-dieten

Periodisk fasta, eller 5:2-dieten, är verkligen på tapeten just nu. Efter ett inslag om metodens hälsofördelar i SVT blev vår viktcoach så nyfiken att hon själv valde att prova. Läs mer om hennes 5:2-resa och debatten kring dieten här!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…