Annons

Annons

Forskning: Här är grönsaken som kan bota diabetes

En bukett broccoli om dagen håller doktorn borta. Den mättande grönsaken är inte bara effektiv mot cancer och inflammationssjukdomar – ny forskning visar att den även kan motverka diabetes.

Det finns många hälsoaspekter med att äta broccoli, och sedan tidigare är det känt att supergrönsaken har effekt mot både cancer och inflammationssjukdomar. Och nu finns det finns fler skäl att få i sig den korsblommiga grönsaken.

Annons

En ny svensk studie har kommit fram till att broccoli kan sänka blodsockernivåerna hos diabetessjuka, skriver tidningen Land. Studien är framtagen av Sahlgrenska akademin i Göteborg och medicinska fakulteten vid Lunds universitet.

Läs också: Diabetes botas med ny diet: ”Den räddade mitt liv!”

Broccoli kan påverka blodsockret, enligt ny forskning. Foto: IBL

– Mycket talar för att det här kan bli ett värdefullt tillägg till existerande läkemedel, säger Anders Rosengren, docent i metabol fysiologi vid Göteborgs universitet, till Land.

Under flera år fick patienter äta broccoliextrakt med höga halter av antioxidanten sulforafan. Det visade sig att sulforafan, som tidigare studerats för behandling av cancer och inflammationssjukdomar, även är verksam mot diabetes.

Källa: Land Foto: IBL

 

Så minskar du risken för diabetes

Diabetes

Läs också: Så minskar du risken för diabetes

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…