Annons

Annons

Forskning: Använd Facebook och lev längre

Det finns ett samband med att vara aktiv på Facebook och ha ett längre liv, enligt en studie.


I en studie har forskare från amerikanska universitet undersökt 12 miljoner Facebook-profiler och funnit en korrelation mellan längre livstid och närvaro i det sociala nätverket. Resultaten visade att under perioden löpte den genomsnittliga Facebook-användaren 12 procent lägre risk att dö i förtid jämfört med dem som inte använder det sociala nätverket.

Annons

En annan slutsats var bland annat att de Facebook-användare som hade många vänner även löpte lägre risk att dö för tidigt. Mest positiv för hälsan är funktionen där man blir taggad i en bild.

Social interaktion bra för hälsan

Att social interaktion med andra är förknippat med ett längre liv konstaterades i en studie 1979 då forskare kunde visa på att personer som socialiserade med andra generellt levde längre.

Forskarna ska nu titta närmre på hur resultaten av den nya undersökningen kan användas för att förbättra folkhälsan men poängterar också att det inte är Facebook-användande i sig utan social interaktion som förlänger livet.

Läs också: Fet ost är bra för hjärtat

– Att interagera online verkar vara hälsosamt när det är i lagom doser och kompletteras av interaktion i verkliga livet, säger William Hobbs som skrivit forskningsrapporten, till CBS News.

Källa: CBS News

Läs också: Leva länge? Här är bästa knepen

Lev längre!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…