Annons

Annons

Forskarnas bästa lyckotips

Här är sex punkter som forskare världen över kommit fram till att de ökar dina chanser att känna dig lycklig och tillfreds med livet:

Öva dig i att ta kontrollen över negativa känslor.

Öva dig i att ta kontrollen över negativa känslor.

1. Lyckans grundregel lyder: gör mer av det som får dig att må bra. Hjärnan är formbar och du kan stimulera de positiva känslorna genom medveten övning.

Annons

2. Kropp och själ hör ihop. Motion och sex är det säkraste sättet att bli på bättre humör. Det frisätter ämnen som påverkar lyckocentrum i hjärnan.

Gilla MåBra på Facebook

3. Aktiviteter gör dig lyckligare än sysslolöshet. Särskilt om du känner dig lite deppig. Sätt upp lustfyllda mål. När du  når målet triggas hjärnans belöningssystem och du upplever positiva känslor.

4. Lev inte ut din ilska, då förstärks den bara. Vanan att lufta negativa känslor tycks skada oss. Öva dig i stället i att ta kontrollen över negativa känslor.

5. Viktigast för välbefinnandet är relationer till andra människor. Det är ingen överdrift att jämställa vänskap och kärlek med lycka. Så ägna tid och omtanke åt dina nära relationer.

6. Den viktigaste övningen i sökandet efter lyckan är att lära känna sig själv. Utan självinsikt är det svårt att veta vad man behöver och mår bra av.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…