Annons

Annons

Forskare: Nytt vaccin kan bota akne

Vaccin mot akne.
Inte bara tonåringar drabbas av akne – allt fler vuxna får problem med inflammationer i huden. Men snart kan det finnas en lösning!

Nästa generation tonåringar kan få en trevligare pubertet än många av oss äldre hade. Amerikanska forskare har nämligen tagit fram ett vaccin som kan bota akne.

Vaccinet har varit så framgångsrikt att det är redo för det sista stadiet av tester, vilket är test på människor – och går det bra kan vaccinet finnas på marknaden inom några få år.

Annons

Läs också: Ny studie: Vitamintillskott kan ge dig akne

Det är ett gäng forskare vid University of California som hittat den möjliga lösningen på ett problem som drabbar omkring 80 procent av befolkningen. Det som orsakar akne är i vanliga fall bakterien P. acnes, som löser upp fett i huden och bildar giftiga biprodukter som skapar inflammationer – finnar.

Det nya vaccinet innehåller en antikropp som visserligen låter bakterierna vara, men hindrar inflammationerna från att bildas.

Läs också: Finnar och oren hy? Här är 5 tips på vad du bör äta

Hittills har vaccinet testats på hudbiopsier från personer med akne, och med framgång. Nu kommer försöken på människor att pågå under några år. Vi hoppas att framgångarna fortsätter och att framtidens ungdomar kan få en sak mindre att oroa sig över.

Källa: Illustrerad Vetenskap

Foto: Thinkstock

 

Otippade fördelen med att få finnar

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…