Annons

Annons

Forskare: Gifta par ger upp för lätt – skiljer sig i onödan

Forskare: Gifta par ger upp för lätt – skiljer sig i onödan
Många ger upp innan de gett sitt äktenskap en ärlig chans – men att stanna i en olycklig relation kan vara positivt i längden, hävdar brittiska forskare.

Majoriteten av de gifta par som är missnöjda med sitt äktenskap runt tiden när deras första barn föds kommer att bli lyckliga igen – om de fortsätter att vara gifta. Detta visar en ny brittisk studie med omkring 10 000 deltagare.

Annons

Att ha det kämpigt under småbarnsåren är inte ovanligt – det innebär stora påfrestningar för en relation att anpassa sig till livet som föräldrar med allt vad det innebär i form av ökat ansvar, ekonomiska svårigheter, olika syn på föräldraskap och brist på egentid och sömn.

Läs även: 7 knep som bevisats få relationen att hålla

Men bland de par som uppgav att de var missnöjda med sitt äktenskap runt tiden då de blev föräldrar för första gången var hela 68 procent lyckliga när de fick frågan igen 10 år senare. Nästan en tredjedel – 27 procent – av de som tidigare varit olyckliga gav nu sitt äktenskap högsta betyg, 7 av 7 poäng.

Många gifta par är alltför snabba med att skilja sig när relationen prövas under tuffa perioder, menar forskarna. Men att hålla ut även när äktenskapet inte är på topp kan löna sig i längden – att ta sig igenom motgångarna kan snarare stärka relationen.

Läs mer från Femina: Skilsmässan gjorde mig utfattig – så reste jag mig igen”

– De flesta äktenskap har sina olyckliga stunder, men om man bortser från de relationer som innehåller misshandel kan de flesta par arbeta sig igenom sina svårigheter för att bli lyckliga längre fram, säger forskaren Harry Benson.

Studien pekar på att ett sätt att vårda äktenskapet är genom regelbundna dejter på tu man hand. De par som gick på dejt en gång i månaden sänkte risken för skilsmässa med 14 procent.

Källa: Red
Foto: Shutterstock

16 tecken på att du lever i en ohälsosam relation

Ohälsosam relation

Läs mer: 16 tecken på att du lever i en ohälsosam relation

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…