Annons

Annons

Hitta orken och fixa formen med järn

Att ge järnet på träningspasset när du är trött blir förstås ett problem, men inte ett olösligt. Boosta dina järnnivåer så minskar risken för muskeltrötthet och du återhämtar dig snabbare!

Järnbrist är en av de vanligaste näringsbristerna bland svenska kvinnor och det gör dig trött och orkeslös. Självklart påverkar det också din form och träning. Men får du upp din järnnivå kan du enkelt se en förbättring!

Snabbare återhämtning

Enligt en ny studie från  Medical University of South Carolina kan kvinnor som fått upp sin järnnivå återhämta sig nästan tio procent snabbare än de med järnbrist. Risken för att drabbas av muskeltrötthet minskar också med 20 procent – och det tack vara järnet.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Forskarna kunde förklara sambandet med mellan höjd järnnivå och minskad risk för muskeltrötthet, som de tror beror på järnets roll som transportör av syre in till musklerna.

Här finns järnet

Järn hittar du till exempel i rött kött, fet fisk och gröna grönsaker. Ät den järnrika maten  i samband med att du får i dig c-vitamin, som ökar kroppens järnupptag. Lider du av järnbrist gör du rätt i att äta någon form av järntillskott.

Vill du veta mer om järn?

Beror din trötthet och irritation på järnbrist?

Lista: Mineralerna som gör dig pigg i höst!

 

Källa: Prevention

AV: Izabella Falck
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…