Annons

Annons

Fin Form 2012: Så skapar vi målbilden!

Nytt år och nya vanor. Så här ser du till att hålla dina nyårslöften – och nå dina nya mål! 

Lovar du runt, men håller tunt? Låt 2012 bli året då du faktiskt ror nyårslöftena i hamn. Så här gör du: 

Lagom många löften

Enligt amerikanske forskaren G. Alan Marlatt, rektor vid The University of Washingtons Addictive Behaviors Research Center, är antalet löften eller mål avgörande. Ju fler löften, desto mer sannolikt är det att du inte håller dem, säger han i en artikel publicerad i tidskriften Live Science. 

Skapa målet

Börja med att visualisera och formulera din målbild. ”Jag ska försöka äta mindre kött” är till exempel alldeles för spretigt. Konkretisera med ett klarare budskap, exempelvis ”En gång i veckan ska jag byta ut en kötträtt mot en fiskrätt”. 

Knyt målbilderna till varandra

Har du fler än ett löfte så försök att relatera dem till varandra. Är målet att gå ner i vikt kan du sätta ihop det med målet att börja träna. Satsar du på båda två samtidigt får du större och snabbare effekt – och blir mer peppad att fortsätta! 

Hitta lusten

Enligt samma forskare är det snudd på omöjligt att sträva efter ett mål som man egentligen inte har lust att nå. Låt magkänslan avgöra din ambitionsnivå – men låt känslan av utmaning ligga kvar! 

Låt inte snedsteg stoppa dig!

Tog du en chokladbit trots ditt godisförbud, eller en cigarett trots att du inte skulle röka? Undvik tankar som säger att du saknar viljestyrka och ryggrad! Ta istället nya tag, en liten miss på vägen gör ingenting. 

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Enligt Alan Marlatt har omkring 85 procent av de personer som vid nästa årsskifte faktiskt klarat av sina löften haft återfall under året. 

Roligare tillsammans: Fin Form 2012!

Vill du gå ner i vikt, motionera mera, byta jobb eller genomföra någon annan förändring under 2012? Gör det tillsammans med MåBra! Vårt initiativ Fin Form 2012 samlar våra bästa tips,övningar, recept och experttjänster på ett och samma ställe. 

Allt för att våra läsare i lugn och egen takt ska bli peppade att sätta upp, och nå, nya mål lagom till sommaren. Häng med du också! 

Läs mer om MåBra Fin Form 2012 här! 

Börja idag, nästa vecka – eller hoppa på under resans gång! Vi sprakar loss med start vecka 2 och kommer hålla dig peppad med övingar för båda kropp och själ, sunda recept och senaste hälsonyheterna. Innan vi nått mållinjen vecka 21 ska din självkänsla, ditt midjemått och hela ditt härliga liv fått en skjuts i den riktning du vill!

Håll utkik på webben, i våra nyhetsbrev och på Facebook!

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…