Annons

Annons

Fem genvägar till en plattare mage

Kom sommaren snabbare än väntat? Nu behöver du inte ha ångest för att du missat dieter eller träning. Här är fem genvägar för en plattare mage – utan större ansträngningar.

Här är fem bra sätt att minska midjemåttet - utan att göra avkall på lata semesterdagar!

1. Bra hållning

En rak rygg och stilig hållning kan trolla bort upp till tre kilo. Genom att dra in magen, räta på ryggen och dra bak dina axlar ger du både ett elegantare och smalare intryck!

2. Fuska med underkläder

Slimmande underklänningar, strumbyxor som håller in magen eller linnen som fixar formen i ett nafs. Utbudet av kroppsformande kläder är stort – klicka här för att se en tidigare artikel med mer fakta och produktexempel.

3.  Ät långsamt

När vi är stressade äter vi också med ett högre tempo. Det resulterar i för stora portioner, eftersom hjärnan inte hinner signalera mättnadskänslan i tid. Stresshormonet kortisol har i sig en negativ effekt på vikten, och ofta ett samband med just bukfetma.

4. Sov ordentligt

Att fuska med sömnen är ingen bra idé. Sover du för lite ökar också nivåerna av samma stresshormon. I en kanadensisk studie kunde forskarna se att personer som sov mellan 5 och 6 timmar per natt hade 35 procents större risk att gå upp i vikt. De hade också 60 procent mer fett kring midjan och buken än de som sov 7 till 8 timmar.

5. Drick grönt te

Det är laddat med nyttiga antioxidanter och gör underverk för både hälsa och hy. Men visste du  att grönt te också påverkar kroppsfettet? Enligt en 12 dagar lång studie, publicerad i Journal of Nutrition, förlorade de som drack grönt te varje dag 8 procent mer bukfett än de andra personerna i studien.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Källa: Prevention

LÄS OCKSÅ:

Platt mage på gymmet, i köket och i vardagen!

Så får du platt mage – med rätt mat och vanor

Favorit i repris: Övningar inför Beach 2011!

Magspecial: Övningar som plattar, test & tips

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…