Annons

Annons

Fejkat en orgasm någon gång? Du är inte ensam – så här många svenskar gör det!

Är det äkta vara eller inte när du och din partner har sex? Risken är stor att någon av er fejkar, i alla fall i bland...

Har du fejkat en orgasm någon gång? Många gör det – men få erkänner det. I Kådiskollen 2016, RFSU:s årliga rapport om svenskarnas sex- och kondomvanor, har man försökt föra fram sanningen i ljuset.

Annons

Nästan hälften av de tillfrågade kvinnorna, 49 procent, uppger att det fejkat en orgasm. Motsvarande siffra bland männen är 16 procent. Och de som erkänner att de fejkat sitt klimax tycks också göra det regelbundet: var tionde person menar att det sker nästan varje gång de har sex. Anledningen? Att få det hela överstökat, om man får tro svaren. Några väljer också att låtsas komma för att deras partner inte ska känna sig misslyckad.

Bland de tillfrågade kvinnorna erkände också var femte att de helt enkelt fejkar för att de inte kan uppå en riktig orgasm vid samlag.

Men även män kan låtsas få orgasm:

– Många blir överraskade av att män kan fejka och det beror ofta på en idé om att utlösning och orgasm skulle vara samma sak. Det är två olika förlopp som oftast men inte alltid sker samtidigt, säger Pelle Ullholm och fortsätter:

– För att fler kvinnor ska kunna komma på riktigt under samlag så behöver kunskapen om klitoris betydelse för kvinnans orgasm tas på allvar. Om de ska kunna uppnå orgasm lika ofta som männen så måste sättet att ha sex på inkludera direkt stimulans på klitoris. Det är nyckeln till kvinnors orgasmer och kan bidra till en bättre gemensam sexupplevelse för både kvinnor och män.

I  Kådiskollen 2016 deltog 1 062 svenskar i åldern 15-65 från hela landet.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…