QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Monica Zetterlunds dotter Eva-Lena – så lik är hon mamma

01 sep, 2021 
AvAino Oxblod
TT.
Som barn fick Eva-Lena Zetterund följa med sin mamma Monica på kändisfester och glammiga konserter.
Efter en ungdomskarriär som skådespelare valde hon dock en annan bana än sin mamma.
Så här ser Zetterlunds dotter ut som vuxen – och så lik är hon sin mamma.
Annons
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Den ikoniska sångerskan och skådespelaren Monica Zetterlund levde ett långt och händelserikt liv, med karriär både på hemmaplan och ute i världen. Under sitt liv hann hon gifta och skilja sig tre gånger, och få ett barn – dottern Eva-Lena.

Monica och Eva-Lena Zetterlund 1962.

Det var när Monica Zetterlund var tillsammans med sin första make, Torbjörn Zetterlund, som hon blev gravid. Bara 18 år gammal föder Monica sin dotter, och tre år senare har hon skilt sig från Eva-Lenas pappa. Sina första år i livet tillbringar Eva-Lena hos Monicas föräldrar hemma i Hagfors, men i början av 60-talet flyttar hon till sin mamma på Södermalm i Stockholm.

Annons

Eva-Lena fick också filmkarriär

Samtidigt tar Monica Zetterlunds karriär ordentlig fart, när hon gör föreställningar med Hasse och Tage, och släpper skivor. Med sig på resan var hela tiden Eva-Lena Zetterlund, som också fick en lovande skådespelarkarriär som barn och tonåring. 11 år gammal spelar hon i filmen Syskonbädd 1782 med skådespelare som Jarl Kulle och Per Oscarsson.

När Monica Zetterlund spelade i Utvandrarna och Nybyggarna så fick dottern också en roll i de internationellt hyllade filmerna, och de två spelade mot varandra.

Monica och Eva-Lena Zetterlund i Utvandrarna.

Lämnat rampljuset

Efter en roll i tv-serien Kvartetten som sprängdes året därpå lade Eva-Lena dock filmkarriären bakom sig och valde ett liv bortom rampljuset.

Annons
Eva-Lena Jerneld på Monica Zetterlunds begravning 2005.

När Monica Zetterlund tragiskt gick bort i en lägenhetsbrand 2005 lämnade hon efter sig fyra miljoner kronor till dottern.

Eva-Lena heter idag Jerneld i efternamn och bor i Motala med maken Peter. De två har sonen Erik tillsammans, som jobbar med hästar.

Eva-Lena Jerneld med sonen Erik till vänster och maken Peter till höger, på Falsterbo horse show 2010.
Annons