Annons

Annons

Se upp för Facebook-kilona!

Äter du godis just nu? Då är du inte ensam. Att sitta mycket framför sociala medier kan leda till att vi äter mer onyttigt och ökar i vikt. 

Är du en småätare eller kan du kontrollera sockersuget?

 

Amerikanska forskare menar nu att människor som sitter mycket fram för Facebook och Twitter småäter mer än personer som inte gör det.

Så känner du igen Facebook-småätaren

Använder du mycket sociala medier? Blir det mer oregelbundna måltider och mindre pass på gymmet? Det är i så fall inget ovanligt. Många som använder sig mycket av Facebook och Twitter hoppar över just träning och fysisk aktivitet för att istället sitta framför mobilen eller datorn. En uppdatering här, en snabb chatta med din kompis där, inläggning av bilderna från stugan – det blir snabbt minuter och timmar. På health.com kan du ta del av diskussionen om Facebook gör dig tjock eller inte.

Annons

Interaktivitet är en viktig orsak till viktuppgång, tillsammans med rökning och osund kosthållning. Det konstaterar no.kk i en artikel. Om man småäter eller inte beror främst på självkontrollen. Har du dålig självkontroll och blir distraherad av saker och ting på sociala medier märker du inte vad du stoppar i dig. Men det finns också positiva effekter med Facebook. Har du många vänner på Facebook blir du glad, skriver kk.no. Läs om mer positiva effekter av sociala medier på Forskare: Därför blir du smalare av Twitter.

Fler artiklar inom samma ämne

Morgontricken som stoppar ditt sötsug!

”Hjälp, hur blir jag av med mitt sötsug?”

Nöten som gör dig mindre hungrig

Mat-kombos som får dig att tappa kontrollen

Måltidsersättningar kan göra dig överviktig

AV: Sanne Waldner

BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…