Annons

Annons

Experten: Så tränar du när du är gravid

Att träna under graviditeten är något de flesta mammor mår bra av, men hur ska man träna och och hur långt in i graviditeten går det att träna? Personliga tränaren och bloggaren Terese Alvén berättar!

teresealvenTerese Alvén är utbildad personlig tränare, gruppträningsinstruktör och licensierad kostrådgivare och har bloggat om träning sedan 2007. När hon blev mamma 2010 startade hon bloggen spark i magen, en träningsblogg för gravida och nyblivna mammor.

Annons

MåBra passade därför på att fråga henne om hur man ska tänka kring träning när man är gravid!

Kan man träna när man är gravid och vad ska man tänka på?

– Ja, har du en normal och frisk graviditet kan du träna, men jag rekommenderar alltid en avstämning med din barnmorska. De flesta mår bra av att träna under graviditeten. Däremot ska man vara uppmärksam på sin kropp och avbryta om något känns obekvämt.

Passar vissa träningsformer bättre än andra?

– Träning i vatten som simning eller vattengympa är skönt när kroppen blir tyngre, dessutom är det skonsamt. Men egentligen funkar de flesta sporter förutom djuphavsdykning. Även sporter med slag och sparkar och ridning kan vara bra att vara försiktig med. Det är bra att träna det man är van vid sedan innan graviditeten då kroppen då känner igen rörelserna.

Hur långt in i graviditeten går det bra att träna?

– Hela graviditeten om man mår bra. Jag tränade dagen innan min son föddes och han kom fyra dagar över tiden, jag mådde toppen. Men det gäller att lyssna till sig själv och inte jämföra oss med andra.

AV: Izabella Falck
BILD: Thinkstock & Jane Haglund

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…