Annons

Annons

Experten: Så stoppar du tonårsbråken

Blir det mycket skrik och höjda röster hemma? Lär dig hur du ska hantera din tonåring och få tillbaka husfriden. MåBra:s KBT-psykolog ger handfasta råd till en läsare som inte står ut med sin tonårsdotter längre!

”Min 17-åriga dotter är så jobbig när hon ska upp på morgonen. Hon snäser och fräser när jag säger åt henne, skriker att hon aldrig får sova, att jag är elak och att hon hatar mig. Sedan far hon upp med dunder och brak, smäller i dörrar, grinar och ryar att hon ska börja röka och rymma hemifrån.

Annons

Jag försöker säga åt henne att gå och lägga sig i tid på kvällen, men det struntar hon i. Så här har vi det nästan varje morgon, och det gör mig utmattad. Hur kan jag nå henne? Jag vet att det hör tonårstiden till att frigöra sig från sina föräldrar, men jag står inte ut med de här bråken längre!” skriver signaturen ensamstående mamma.

MåBra:s KBT-psykolog, Kerstin Hellström, svarar:
”Du är inte ensam om ditt problem och du förstår att tonårstiden är till för att frigöra sig från sina föräldrar. Men måste det vara så jobbigt? Ofta hamnar man i en situation där man slutar prata med varandra, där det blir tjat från den ena och skrik och gråt från den andra. Som förälder sätter man upp … >>läs mer!

 

Läs mer om tonåringar!

Nu tar tonåringarna efter kändisarnas problem
Så släpper du kontrollen över din tonåring 

 

REDIGERING: Sanne Waldner
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…