Annons

Annons

Experten: Så slutar du att jojo-banta

"Hur ska jag få koll på kaloriintaget" undrar en läsare.

Att pendla i vikt som en jojo är ett vanligt problem. Här har en läsare bett vår KBT-psykolog om hjälp för att bryta mönstret.

”Jag är expert på hälsosam kost, träning och vikten av lugn. Och ändå är jag en typisk jojo-bantare. Under stressiga perioder äter jag för mycket och dricker gärna två glas vin varje dag. Är den typiskt ”duktiga flickan” som fixar allt, både hemma och på jobbet, men mitt eget liv tycks jag inte klara av att hålla i balans. Jag är inte deprimerad, men viktuppgången gör mig besviken på mig själv – väger 15 kilo för mycket enligt BMI.” skriver signaturen Anki.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Kerstin Hellström, kbt-psykolog, svarar:

”Först tycker jag att du ska fundera över varför du vill gå ner i vikt; vilka vinster förväntar du dig? Och är dina förväntningar realistiska? Jag tycker ibland att … läs hela inlägget här

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…