Annons

Annons

Experten: Maten som ger muffinsmidjan en match!

Med våra experttips är muffinsmidjan snart ett minne blott!

"Hur får jag bort hullet på magen?" undrar en MåBra-läsare. Vår nutritionist Anki Sundin tipsar om maten och motionen som ger muffinsmidjan en match.

”Min fråga handlar om bukfett. Jag är 20 år och normalviktig men har ändå rätt mycket hull på magen. Jag har alltid haft lätt för att lägga på mig fett just där, medan ben och armar förblir smala. Det sägs ju att bukfett är ohälsosamt och ett tecken på ohälsa, gäller detta mig? Jag äter nyttigt i lagom mängd, promenerar mycket och tränar två, tre gånger i veckan. Så på något sätt känns det som att mitt bukfett är naturligt och inte går att göra något åt. Men jag trivs inte med det och tycker inte att det är snyggt. Vad kan jag göra? Finns det någon träningsform eller något särskilt som är bra att äta för att undvika att fett samlas på magen och runt midjan? Finns det några bra knep som jag har missat?”

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Anki Sundin, nutritionist och MåBra-expert, svarar:

Bukfett är ohälsosamt oavsett ålder. När vi pratar om farligt bukfett menar vi i första hand... >> läs mer här!

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…