Annons

Annons

Experten: Byt ut brödet mot våfflor!

MåBra har våfflorna du kan äta med gott samvete!

Många tycker att våfflor är onyttigt, men det är dags att tänka om! Våfflor är en perfekt frukost och ett delikat mellanmål! I alla fall enligt kk.no. Lär dig hur du gör dina egna smal-våfflor som är nyttigare än brödskivorna!

Byt ut ljust mjöl mot grovt och fixa dina egna nytto-våfflor. Våfflor som lagas med grovt mjöl, ägg och mjölk är nämligen mer näringsrika än grova brödskivor. Hur kan det komma sig? Jo: Äggen och mjölken ger oss nästan alla proteiner vi behöver. Det blir mer näring för kroppen om du tuggar på en våffla, än om du äter ett bröd som inte är bakat på ägg och mjölk. Grova våfflor är inte heller så söta, som morgonmackan många gånger blir.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Så plocka fram våffeljärnet och ät våfflorna med ost, skinka, paprika, ägg, kaviar eller bananbitar… Kempe gott, jättegott! Det påstår i alla fall norrmännen och kk.no. Om du är tveksam kan du läsa vårt tips nedan!

MåBra tipsar: Testa att ha hallon eller blåbär i smeten så behöver du ingen sylt. Byt sedan ut grädden mot 1 dl hallon- eller vaniljkesella och där har du smala våfflor!   

På MåBra:s sajt kan du få mer inspiration genom att läsa Helgtipset: Sund vårfika med dinkelvåfflor! och Våfflor för alla smaker – 5 sunda recept! Smaklig måltid! 

 

AV: Sanne Waldner
BILD: MåBra:s receptbank

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…