Annons

Annons

Enkelt i form med trendiga back-to-basics-träningen

Det hetaste sättet att träna just nu är att göra det så enkelt som möjligt. Så här kommer du form med trendträningen!


För tre år sedan tog zumba över världen. Vilka som förutspådde det? Alla de tusentals fitnessproffs som varje år på American College of Sports Medicines initiativ siar om nästa års träningstrend.

Annons

Årets trend är något du kanske redan gör – att träna med enbart kroppen som motstånd. Övningar som knäböj, utfall, armhävningar och plankan är hetare än någonsin. Och inte undra på – det är billigt, enkelt att utföra, kan göras var som helst och kräver ingen särskild utrustning.

Trenden kräver dock eget initiativ och ibland kan det vara svårt att sätta ihop ett eget träningsprogram med passande övningar. Här på mabra.com visar vi en rad effektiva träningsprogram med övningar du kan göra på egen hand.

Du kan till exempel testa Leilas magövningar med pilatesboll, hemmaträning med två papperstallrikar, stärka armarna med en sjal, cirkelträning med Katarina Woxnerud, rolig hemmaträning med en kortlek eller ryggövningar med två stenar.  Eller varför inte ta en härlig långpromenad i påsk?

Tvåa på listan över de trendigaste träningsformerna är högintensiv intervallträning. Spinning verkar däremot vara på väg ut. Och zumba har fallit till nummer 28.

Läs även: Intervallträning – nyckeln till bättre kondition!

 

LÄS MER:

Motionstabell – så mycket förbränner du

148389080-700x465

Här har vi sammanställt hur många kalorier du gör av med vid olika träningsformer och aktiviteter – och hur många steg träningen kan omvandlas till.

Till motionstabellen!

Missa inte: MåBra:s kaloritabell – nu med ny funktion!

kaloritabell

Få koll på kalorierna med MåBra:s populära kaloritabell – ett superverktyg för dig som vill hålla formen och vikten! Nu med en ny uppdaterad funktion där du enkelt kan räkna ihop allt du äter.

Läs mer: MåBra:s kaloritabell – nu med ny funktion!

Därför räcker 3 minuters träning – i veckan!

treminutersmetoden-700x439

Kan du minska i vikt trots att du gärna skippar långpassen på gymmet? Ja, enligt nya supermetoden är tre minuters intensiv träning per vecka allt som behövs för att komma i form!

Läs mer: Därför räcker 3 minuters träning – i veckan!

 

Springprogram: 10 km på 10 veckor!

loparskor2

Löparskola – 10 km på 10 veckor! Kristina Rosenberg, som både joggar och bloggar i MåBra:s tjänst, har skapat ett effektivt träningsprogram som lär dig klara av sträckan.

Läs mer: Springprogram: 10 km på 10 veckor!

 

Källa: Self.com.

AV: Erik Olkiewicz & Malin Karlberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…