Annons

Annons

Emma gick ner 46 kilo: ”Min kropp var en soptunna”

Emma la om sina vanor och lyckades gå ner 46 kilo!

När Emma Svanholm, 29, insåg att hon behandlade sin kropp som en soptunna ändrades allt. Med nya kost- och träningsvanor gick hon ner 46 kilo.

När Emma för tio år sedan lämnade föräldrahemmet i Söderhamn började hon missbruka mat.
– Jag flyttade till Skövde som ligger 65 mil därifrån. Det var jobbigt och min trygghet försvann när jag lämnade boet. Så jag tror att jag tröstade mig med maten. Känslorna styrde mitt ätande. När jag var arg, glad, ledsen eller nykär så åt jag.

Annons

Samtidigt var hon till sin stora fasa tvungen att börja köpa mat själv. Omställningarna ledde till att hon började frossa hämningslöst i skräpmat.
– Min kropp var en soptunna. En chipspåse om dagen var småpotatis. Jag kunde äta pizza två gånger om dagen och till hamburgaren köpte jag inte en, utan två dippsåser. Det blev en extra “smältost” som jag drack upp.

Vändpunkten kom när hon vid 24 års ålder inte fick nya p-piller. Hon hade nämligen inte bara gått upp 30 kilo sedan flytten, utan även höjt blodtrycket rejält. Barnmorskan tyckte därför att Emma som då vägde 106 kilo till sina 165 cm borde gå ner i vikt.
– Jag blev förnärmad. På vägen hem var jag så upprörd att jag gick in på en viktminskningsmottagning. Nu fick det vara nog!

Där fick hon speciella soppor som blev det enda hon åt under 8 veckor. Inget annat slank ner.
– Jag växlade sedan mellan vanlig kost och soppor varannan månad i nästan ett år. Det var en tillfällig lösning som hjälpte mig att gå ner 35 kilo.

Läs mer om Emma Svanholm i MåBra nr 2/2015.

LÄS MER:

Häng med på vår härliga MåBra-kryssning!

mabra_kryssning_dragare_leila
Skaldjur, bubbel, Martin Stenmarck-konsert, träningspepp, föreläsningar, mingel och goodiebags! MåBra bjuder in till en kryssning med Viking Cinderella där du som är läsare får massor av VIP-förmåner.
Läs mer: Häng med på vår härliga MåBra-kryssning!

AV: Elin Lenander
BILD: Privat/Jonas Bilberg

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…