Annons

Annons

Efter #metoo – här är kvinnornas starka markering på Oscarsgalan

Efter #metoo – här är kvinnornas starka markering på Oscarsgalan

På årets Oscarsgala var det kvinnorna som stod i centrum.

Under årets Oscarsgala tog kvinnorna plats och #metoo-rörelsen hamnade inte i skuggan. "Våra röster som tillsammans i en mäktig kör som äntligen säger att tiden är ute," sade Ashely Judd i ett strakt tal.

Ashley Judd, Annabella Sciorra och Salma Hayek är tre av de runt 40 kvinnor som under förra året vittnade om och anklagade producenten Harvey Weinstein om sexuella övergrepp.
De tre gjorde entré på scen tillsammans för att presentera ett nytt segment under galakvällen.

Annons

Läs också: Alicia Vikander om #MeToo: ”Kände mig äcklad”

Annabella Sciorra, som berättat att hon blev våldtagen och sedan trakasserad av Harvey Weinstein under 1990-talet inledde:

Gilla MåBra på Facebook

”Det är en ära att vara här i kväll. Under detta år var det många som sa sin sanning och resan hit har varit lång, men långsamt så har en ny väg dykt upp.”

Ashley Judd: ”De förändringar som vi bevittnar drivs framåt av kraftfulla nya röster, olika röster, våra röster som tillsammans i en mäktig kör som äntligen säger att tiden är ute.”

Läs också: Mia Skäringer om #MeToo: ”Ibland måste det börja brinna”

Salma Hayek: ”Så vi hyllar de ostoppbara själar som ägde samtalet och stod upp för cementerade uppfattningar om kön, ras och etnicitet för att berätta sin historia.”

Annabella Sciorra, Ashley Judd och Salma Hayek berättade sedan tillsammans att den 90:e Oscarsgalan även skulle visa att det finns en väg framåt och att de kommande 90 åren är en enda möjlighet av jämlikhet, mångfald och inkludering genom att presentera en film för bland annat The Times up-rörelsen.

I filmen där stjärnor som Reese Witherspoon, Mira Sorvino, Geena Davis och America Ferreira medverkade fokuserade på att tiden är ute för en ojämlik och exkluderande filmindustri. Att alla oavsett hudfärg, sexuell läggning eller kön ska kunna medverka i filmer eller som publik kunna se en bredare representation av samhället.

Läs också: Se kvinnornas viktiga manifestation på Guldbaggegalan

Eller som Geena Davies säger:

”När Thelma och Louise kom förutspådde alla medier att ”det här förändrar allt, vi kommer se så många fler filmer med kvinnliga karaktärer”, men det hände inte. Men detta är den stunden.”

Källa: Harpers Bazaar

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…