Annons

Annons

Efter BB-cremerna: Nu är uppföljarna här!

BB-cremerna blev förra årets stora skönhetssnackis. Nu kommer CC- och DD-cremerna som en fortsättning på trenden!


BB, en förkortning för beauty balm eller blemish balm, har blivit en frekvent använd bokstavskombination inom skönhetsindustrin. BB-crèmerna är multifunktionella hudvårdsprodukter som vårdar som en dagcreme, skyddar som en solcreme och dessutom har en lätt täckande effekt.

Annons

Vi lät en testpanel utvärdera fem av marknadens ledande märken: MåBra testar: BB-crèmer för askungehy

 

L'Oréal Paris Nude Magique BB Cream Very Light

Tips! L’Oréal Paris Nude Magique BB Cream

Gilla MåBra på Facebook

En lätt täckande BB-crème som frigör smarta pigment-kapslar vid hudkontakt. Den från början vita crèmen blir då färgad och kan lättare arbetas in för att passa alla hudtoner. Tillför fukt och jämnar ut.

Cirkapris: 159 kronor

 

 

Men nu är det dags att vandra vidare i alfabetet. Senaste tillskottet på butikernas skönhetsdiskar är CC-crèmer, där bokstavsduon står för color corrector eller coverage control. Basen är fortfarande BB-cèmens allomfattande egenskaper, men här ligger tyngdpunkten på anti age-kontroll och en mer täckande funktion. CC-crèmen ger alltså både vård, fukt och skydd mot solens farliga strålar – men har en mer djupverkande effekt och fungerar mer som foundation.

 

Tips! Juice Beauty Stem Cellular Repair CC Cream

Har inte mindre än 11 funktioner i en och samma tub. Stramar upp, slätar ut och motverkar pigmentförändringar samtidigt som den täcker, vårdar och ger lyster.

Cirkapris: 350 kronor

 

Nästa generations bokstavsprodukt är DD-crèmen, där signaturen står för daily defense. Här handlar det inte om utseende i första hand utan om djupverkande vård. Produkterna är särskilt närande och effektfulla, ofta speciellt anpassade för utsatta hudpartier – till exempel fötter, knän eller händer.

I USA sägs flera ledande märken utveckla sin variant av DD-créme, som spås bli den stora trenden 2013. Så håll utkik på butikshyllorna i väntan på att de gör entré!

 

Mer om skönhet

”Jag åt mig fri från pigmentfläckar!

Lysterlistan: Maten som ger vackrare hud

Därför får du mörka ringar under ögonen

 

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock/resp. producent.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…