Annons

Annons

Dina hårsnoddar kan förstöra ditt hår – 5 missar att se upp för

Dina hårsnoddar kan förstöra ditt hår – 5 missar att se upp för
Vill du ha ett friskt, vackert hår? Då ska du se upp för de här vardagliga missarna med hårsnoddar som sliter på svallet.

Ett långt, vacker hårsvall står högt på önskelistan hos många, men verkligheten ser annorlunda ut. Alla har vi en dålig hårdag då och då och att sätta upp håret i en knut eller hästsvans är ibland den enda lösningen. Men blir den strama uppsättning en vana kan den även vara boven bakom de trötta längderna.

Annons

Läs också: Allt du vill veta om håravfall

 

Här är 5 vanor du ska lägga på hyllan:

1. Du använder hårsnoddar med metalldetaljer

Hårsnoddar med detaljer i metall kan slita håret, få det att gå av och till och med dra ut hela hårstrån. Köp istället släta snoddar som är skonsamma mot håret. Ifall du vill pryda håret med fler accessoarer kan du välja accessoarer i tyg istället för metall och plast.

2. Du använder hårsnoddar när ditt hår är vått

När ditt hår är vått är det känsligt och bryts lätt av. Utsätt inte håret för påfrestning genom att sätta upp det, utan vänta tills det är torrt innan du sätter upp det i en frisyr.

3. Du använder hårsnoddar när du sover

I sömnen rör vi på oss vilket skapar friktion mellan hår och örngott. Om håret är uppsatt med en snodd kan håret slitas ytterligare, så lämna håret utsläppt istället. Om ditt hår är väldigt slitet kan du prova på att byta ut örngottet i bomull mot ett i silke.

4. Du använder snoddarna på samma ställe

Sätter du alltid upp håret i samma frisyr? Då är det dags att bli mer kreativ, eftersom hårsnoddarna sliter på håret, speciellt om de alltid placeras på samma ställe. Växla mellan en hög och låg hästsvans eller prova på olika typer av flätor för att skapa variation.

5. Du sätter upp håret för stramt

När du sätter upp håret i en hög och stram hästsvans eller knut utsätts hårfästet för påfrestning. Om du har håret stramt uppsatt varje dag kan det dessutom på lång sikt skada hårsäckarna och på kort sikt orsaka värk i huvud och hårbotten.

Källa: Goodhousekeeping
Foto: Shutterstock

 

10 missar som får håret att bli torrt och gå av

Läs också: 10 missar som får håret att bli torrt och gå av

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…