Annons

Annons

Det fantiserar mer än hälften av alla kvinnor om

Vad kvinnor fantiserar mest om handlar inte om sex, barn eller jobb. Resultatet av den här studien är minst sagt överraskande.

När de stora hälsotidningarna Women’s Health och Men’s Health gick ihop för att göra en undersökning om vart deras läsare står i frågor om relationer, blev de förvånade. Den omfattande studien visade på flera överraskade svar.

Annons

Till exempel att 53 procent av kvinnorna har fantiserat om att göra slut med sin partner. Samtidigt hade 44 procent av männen aldrig tänkt tanken!

Det sammanfaller ju med en tidigare studie som visar att det i 69 procent av skilsmässorna är kvinnan som tagit initiativet till den.

Gilla MåBra på Facebook

– De här siffrorna behöver inte betyda att män är lyckligare i sina förhållanden, utan snarare att kvinnor är mer benägna att göra något åt situationen om de är olyckliga, säger relationsexperten Laura Doyle.

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

Hennes teori är att kvinnor utvärderar förhållandet vid varje upp- och nedgång, för att avgöra om relationen är den romantiska mödan värd.

Män, däremot, placerar varje problem i fack. Detta gör att även om en motgång gör ont, så är det mindre sannolikt att den får hela förhållandet på fall.

– Män kommer att fortsätta försöka göra sin partner lycklig, även om det inte fungerar, förklarar Laura Doyle.

Därför är det viktigt med tydlighet och kommunikation kring vad man behöver emotionellt och fysiskt för att lösa problemet. För att han ska veta vilken väg som leder till att du blir glad igen, och du får en försäkran om att ert band är starkare än era bråk.

Källa: Woman’s Health

Foto: Shutterstock

 

Så får ni äktenskapet att hålla – 8 knep

Få äktenskapet att hålla

Läs också: Så får ni äktenskapet att hålla – 8 knep

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…