Annons

Annons

Den nya skönhetstrenden: Juica din egen ansiktsmask!

Först kom BB-crèmer, kudd-foundations och ansiktsmasker i form av pappersark. Nu kommer fler innovativa nyheter från skönhetstrendernas mecka Syd-Korea, nämligen peel-off-läppstift och juicade ansiktsmasker.


Tänk dig en egen juicepress där du stoppar in diverse vitaminrika grönsaker som blandas ihop och kommer ut i form av ett geléark att lägga som en välgörande ansiktsmask? Ansiktsmask-maskinen Facial Mask Making Machine är redan verklighet i Syd-Korea, som spottar ur sig nya skönhetsnyheter i ett imponerande tempo. Men så är också skönhet, och framförallt hudvård, på liv och död för koreanska kvinnor: I genomsnitt använder de 17 produkter – dagligen.

En annan nyhet är peel-off-läppstiftet som läggs på läpparna som ett helt vanligt läppstift. Efter att det har fått härda i 15 minuter peelar man bort det och kvar blir en färg som ska sitta kvar på läpparna hela kvällen. Som en fransfärgning fast för läpparna alltså.

Andra sydkoreanska bubblare som snart finns i en sminkdisk nära dig är fermenterad hudvård, alltså crèmer med jästa ingredienser som sojabönor. De innehåller bland annat höga koncentrationer av goda mjölksyrabakterier. Redan nu har flera andra företag lanserat just pre- och probiotika, läs: goda bakterier, som det hetaste inom hudvård. Även essenser, som koreanerna var först ut med, kommer på bred front. Bland annat Lumene och Elizabeth Arden, har släppt egna essenser som är tänkta att användas efter rengöring men före serum och crème. Essensen är tunn och ska bana vägen för kommande produkter så att de når djupare ner i huden.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Här kan du se hur ansiktsmask-maskinen funkar!

Av Vivvi Alström, skönhetsredaktör

BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…