Annons

Annons

Därför ska du ALLTID lämna disk när du åker bort

Brukar du plocka undan disken och sätta den prydligt i maskinen eller diskstället? Vid vissa tillfällen är det faktiskt helt okej att inte vara så ordentlig.

Till jul reser många bort till släkt och vänner och kommer inte hem på flera dagar. Det är då tjuvarna är som mest aktiva.

Jul- och nyårshelgen hör till de två helger då flest inbrott sker i hela landet. Därför går polisen ut med ett par smarta knep som kan användas för att lura tjuvarna.

Annons

Här är 5 knep för att hålla tjuvarna borta:

1. Lämna hemmet stökigt
Visst är det skönt med ett nystädat hem, men bäst är faktiskt att låta det vara rörigt. Lämna all smutsdisk i diskhon, låt koppar stå framme på bordet, lägg fram en halvt genombläddrad tidning och ställ skorna huller om buller i hallen.

Gilla MåBra på Facebook

2. Sätt på timers
Se till att det är tänt i fönster och att det spelas lite musik då och då. Ljud och ljus skrämmer tjuvarna eller gör dem osäkra. Är det någon hemma eller inte? Dra även ner eventuella persienner i sovrummet så att det ser ut som om du sover där på natten.

Läs också: 10 saker du behöver byta oftare än du tror

3. Gå runt bostaden som en tjuv
Försök att tänka som en tjuv. Vad ser tjuven när den tittar in genom fönster och dörrar? Var är det lättast att ta sig in? Låt det se ut som om du nyss var där och tänk på att ställa undan dyra föremål som kan locka.

4. Ta hjälp av grannar
Be grannarna skotta snö utanför din bostad och ta din post varje dag. Har du en parkeringsplats kan du låna ut den till någon granne som har två bilar, så att parkeringen inte står tom under hela din resa.

5. Undvik ledtrådar på sociala medier
Uppdatera inte dina sociala medier med bilder och text på var du befinner dig och hur länge du är borta. Var hellre diffus eller lite kryptisk. Tjuven kanske annars följer dig via skärmen…

Läs också: Har du använt disktrasan fel hela ditt liv?

disktrasa

Läs också: Har du använt disktrasan fel hela ditt liv?

Källa: Polisen
Text: Margaretha Malmgren
Foto: Shutterstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…