Annons

Annons

Därför ska du ALDRIG använda hotellets vattenkokare

Därför ska du ALDRIG använda hotellets vattenkokare
Brukar du också lyxa till det med en kopp kaffe på hotellrummet? Tänk dig för innan du drar igång vattenkokaren nästa gång, risken finns att du utsätter dig själv för en riktig bakteriehärd!

Annons från MåBra shop

Sociala medier är fullt av vittnesmål från resenärer som tvättar sina smutsiga kläder i hotellets vattenkokare. Nu varnar experter för bakterier som inte lämnar vattenkokaren. Vårt förslag: Ta med en egen vattenkokare.

Det var webbplatsen Gizmodo, som är specialiserad på nyheter inom forskning och nöje, som först rapporterade om den okända trenden att tvätta sina kläder i vattenkokaren på hotellrummet. Med hjälp av molekylärbiologen Dr. Heather Hendrickson benade  ut konsekvenserna av att folk lägger ner smutsiga underkläder i vattenkokaren.

Förutom att det är extremt äckligt, förklarar Hendrickson, finns det bakterieformer som kan överleva även vid kokande temperatur.

– Dessa bakterier gör en inte sjuk om man får dem i sig, men i vissa miljöer kan de producera ett gift som kan vara dödligt, säger han.

Lösningen: Vattenkokare till resan

Som tur är finns det en mycket enkel lösning på problemet! Att ta med en egen vattenkokare kan tyckas otympligt, men den här smarta resemodellen är allt annat än det! Den väger cirka ett halvt kilo och i ihopfälld form mäter den inte ens en decimeter – lika enkel att stoppa i bagaget som i handväskan, alltså!

Läs också: Därför borde kompressionsstrumpor finnas i varje byrålåda

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…