Annons

Annons

Därför går du upp i vikt genom att skippa frukosten

Stämmer det verkligen alltid att man ska äta mindre för att gå ner i vikt? En ny studie visar att det inte nödvändigtvis behöver vara så – åtminstone inte när det kommer till dagens första mål.


Studien, som publicerades i American Journal of Clinical Nutrition, jämförde två grupper: överviktiga personer som åt frukost och överviktiga som inte åt frukost. Testpersonerna blev tillsagda att inte träna eller på annat vis försöka gå ner i vikt – ändå blev skillnaden i kaloriförbrukning slående.

Annons

Läs även: Det här gör stress med din förbränning

Studien visade att överviktiga personer som skippade frukosten brände färre kalorier under dagen än dem som faktiskt åt frukost. Morgonmålet verkade helt enkelt ge energi för fler vardagliga aktiviteter som gjorde att frukostätarna brände i genomsnitt 188 kalorier mer än de som inte åt frukost. Men alltså inte genom träning – utan genom städning, matlagning och andra vardagsbestyr.

Gilla MåBra på Facebook

Läs även: 10 små viktknep som ger stor effekt

De som inte åt frukost åt dessutom mer vid dagen övriga måltider, vilket också försämrade förbränningen i jämförelse med den andra gruppen. Och det är något som även tidigare forskning har visat.

Källa: Prevention

Läs också:
Gröt till frukost – 10 recept som ger dig energi

grot

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…