Annons

Annons

Därför cyklar vår stilbloggare till Paris

På startlinjen med lagkompisen Amalia på träningstramp från Göteborg till Varberg.

Ta tramporna till Paris! Det är just vad vår stilbloggare Katarina Althin ska göra inom kort. Tillsammans med Team Rynkeby cyklar hon för att samla in pengar till Barncancerfonden...

Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje sommar cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Idag består Team Rynkeby av 1200 cyklister och 260 funktionärer från sex olika länder. En av deltagarna är Katarina Althin, stilexpert och uppskattad bloggare på mabra.com.

Annons

Katarina är enormt peppad inför det 120 mil långa (!) äventyret, även om hon historiskt sett inte använt cykeln som träningsredskap.

– När jag gick in i det här var det utan någon som helst erfarenhet. Jag hade inte ens en cykel, skrattar hon.

Strapatsen beräknas ta omkring en vecka, och Katarina har fått växla upp både teknik och träning för att kunna klara av uppdraget.

– Jag har gått från noll till hundra eftersom jag aldrig har tränat. Jag var en typisk vardagsmotionär som gick hundpromenader och alltid tog trappan. Men, för att klara Paris-cyklingen behövde jag börja träna regelbundet och med ett mål att bli mycket starkare på alla plan.

Ett av delmålen var att klara av Tjejvasan, ett stort steg för någon som maxade med 2-3 km långa joggingturen några gånger per vecka. Men med nytt mål i sikte blev också träningen mer givande, och Katarina klarade av Tjejvasan utan problem.

Konditionen må vara under kontroll, men det finns andra nojor som lurar på pakethållaren:

– Bara en sådan sak som att man inte har några fotbromsar eller att man faktiskt sitter fast i pedalerna när man cyklar kan kännas lite läskigt, säger hon.

Men hur klär sig en stilexpert när hon trampar i väg mot modets huvudstad?

– Min träningsgarderob har varit mycket liten men någonstans halvvägs under den här resans gång hände något som gjorde mig lite full i skratt. Plötsligt hade jag mer träningskläder än vanliga kläder! I början ville jag mest ha svart och vitt men nu älskar jag färg. Tror att det hänger ihop med att jag känner mig mer säker nu för tiden.

Kan man följa dig här på bloggen, eller hur gör man om man vill heja på Team Rynkeby och dig?

– Alla som är nyfikna på mitt äventyr är välkomna att följa mig här på bloggen! Jag kommer att uppdatera med blogginlägg så fort jag får chansen. Dessutom kan man läsa mer på team-rynkeby.se. Vem vet, kanske någon som blir sugen och vill anmäla sig till nästa års Paris-cykling?

”Cykelbrännan” är här för att stanna på Katarinas lår!

 

AV: Jennie Sandberg

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…