Annons

Annons

Därför är sex bra för dig – och din karriär!

Därför är sex bra för dig – och din karriär!
Skippa mobilen och jobbmejlen när du kommer hem, det kan gynna ditt sexliv och din produktivitet på jobbet. Ny forskning har kommit fram till att den positiva effekten från sex även påverkar vårt jobb nästa dag.

En ny studie från Oregon State University och University of Washington har kommit fram till att par som har mer sex även är nöjdare med sitt jobb och med sin prestation på jobbet dagen efter att de haft sex. Studien publicerades i Journal of Management och forskarna följde 159 gifta par under två veckor.

Annons

De par som prioriterade sex var även de som dagen efter var på gott humör, trivdes bättre på sitt jobb och var mer benägna att engagera sig i sitt jobb, uppger forskarna. Forskarna kunde se att effekten höll i sig i 24 timmar och att den var lika stor för både man och kvinna.

Läs också: 7 vetenskapliga skäl att ha sex varje dag

– Ett hälsosamt förhållande som inkluderar ett hälsosamt sexliv hjälper de anställda att hålla sig glada och engagerade i sitt jobb, vilket är bra för både de anställda och för organisationerna de jobbar för, säger Keith Leavitt, professor vid Oregon State University, i ett pressmeddelande.

När faktorer som sömnkvalitet och hur nöjda paren var i sina förhållanden vägdes in, kunde forskarna se att effekten från sexet fortfarande fanns kvar. Forskarna kom däremot fram till att arbetsrelaterad stress i hemmet påverkade sexlivet negativt. Keith Leavitt menar att studien visar hur viktigt det är att lämna jobbet på kontoret när man går för dagen.

Läs också: Sex är bättre med någon du älskar – här är bevisen

– Det här är en påminnelse om att sex har sociala, emotionella och psykologiska fördelar och det är viktigt att prioritera det. Bara gör tid för det, säger Keith Leavitt.

 

Forskning visar: Sex är bra för kvinnohjärtat

Läs också: Forskning visar: Sex är bra för kvinnohjärtat

 

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…