Annons

Annons

60 är det nya 30 – här är anledningen

60 är det nya 30 - här är anledningen

60 är den nya medelåldern.

Forskare vill byta definition av vilka åldersgrupper som syftas på när vi talar om medelåldern. Är du yngre än 60 år räknas du nämligen som ung fortfarande.

Medelåldern har tidigare definierats som personer mellan 30 och 60 år. Men ny forskning från England påstår att människor i västvärlden inte når medelåldern förrän de fyller 60 år.

Vi är alltså unga i samhällets ögon till och med 59 års ålder och befinner oss i medelåldern fram tills dess att vi fyller 75 år, då du i samhällets ögon börjar räknas som äldre.

Annons

Anledningen till forskarnas förändrade definition av medelåldern är att människor i snitt lever betydligt längre i dag jämfört med tidigare i historien. Dessutom är en 65-årig person numera både friskare och mindre beroende av andra.

Gilla MåBra på Facebook

– Vilka personer vi anser är gamla förändras över tid, och det kommer att behöva fortsätta förändras i samma takt som människor lever längre. För 200 år sedan skulle en 60-åring ha setts som väldigt gammal. En 60-åring i dag befinner sig i medelåldern, säger Sergei Scherbov, World Population Program Deputy Director, till The Telegraph.

Av Margareta Gotthardsson, femina.se
Bild Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…