Annons

Annons

Danske Mads säljer sitt bajs – för att hjälpa personer med diabetes och schizofreni

Danske Mads säljer sitt bajs – för att hjälpa personer med diabetes och schizofreni

Mads tjänar upp till 1000 kronor per vecka på att sälja sin friska avföring till sjukhuset.

Mads Tærsbøl är 25 år och elitidrottsman, och enligt läkarna har han det perfekta bajset. Det är så bra att han kan sälja det för 1 000 kronor i veckan.

Det har rapporterats en hel del om att en frisk tarmflora är något av det viktigaste för att hålla sig frisk, och på senare år har läkare börjat transplantera frisk avföring till sjuka patienter för att byta ut en dålig tarmflora.

Annons

Det har konstaterats att ingreppet är oerhört effektivt, och den senaste förändringen i behandlingen är att avföringen i stället tas som piller och inte via lavemang. Men det är inte många som har tillräckligt frisk avföring för att kunna donera – men danske Mads, 25, är en av dem.

Gilla MåBra på Facebook

Läs också: Slankare midja med nyttiga bakterier – så ska du äta!

Som elitidrottsman undviker han socker, e-nummer, processad mat och andra tillsättningsmedel i maten, vilket har gjort att han är cirka en på hundra som har tillräckligt bra avföring för att donera.

– Jag såg en annons i en tidning om att sjukhuset sökte donatorer till ett försöksprojekt. 700 personer sökte och tre blev uttagna. Jag är en av dem, säger Mads Tærsbøl till Kvällsposten.

Nu tjänar han 200 kronor per portion, och hans avtal går ut på att han varje vardag lämnar en påse avföring till sjukhuspersonalen som kommer och hämtar den vid hans dörr.

Läs också: Fredrik Paulún: Probiotika hjälper dig med vikten

Avföringen blandas sedan ut att ges till sjuka patienter genom antingen piller eller med spruta i ändtarmen – en behandling som tar mellan 10 och 30 dagar. Forskare har upptäckt att det kan hjälpa mot sjukdomar som diabetes, autism, schizofreni och cancer.

Mads egen hemlighet för att få det perfekta bajset är en löprunda på morgonen, följt av havregrynsgröt med chiafrön och bär till frukost.

Foto: IBL, Facebook

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…