Annons

Annons

Dålig hy? Här är de vanligaste hudfelen vi görDet behöver inte vara dyrt att ha en fräsch, frisk hy.

Har du problem med din hy? Med några enkla medel – och några minuters extra hudvård varje dag – kan du slippa rynkor, pigmentförändringar och andra problem. Här är 5 vanliga fel vi gör när det kommer till huden.

Annons

1. För trött för att tvätta bort sminket

De två minuter det tar att rengöra ansiktet innan du går och lägger dig bidrar till en fräsch hud fler år framöver.

– Att sova med smuts, olja och smink på orsakar akne och förstorade porer, säger Audrey Kunin vid University of Kansas School of Medicine till tidningen Prevention.

Gilla MåBra på Facebook

Och det behöver inte ens vara jobbigt att ta bort smutsen. Om du inte orkar blöta ansiktet, ta våtservetter i stället. Ha dem i nattduksbordet, så riskerar du inte att somna med sminket på.

2. Solskydd är bara för sommaren

Exponering för UV-strålar är den största boven bakom åldrande. Och exponeringen pågår inte bara på sommaren, utan i princip hela året. Och eftersom UV-strålarna kan tränga sig igenom glas är du mottaglig även när du är inomhus.

Det enklaste sättet att skydda sig mot strålarna är att använda ansiktscrème med solskyddsfaktor varje dag – året om.

3. Produkterna är för dyra

Spara pengar genom att handla hudvårdsprodukter på Apotetket. Studier visar att billigare produkter är lika effektiva som (och ibland bättre än!) dyrare märken.

– Leta efter aktiva substanser, inte speciella märken, säger David E. Bank, docent i dermatologi vid Columbia University.

Effektiva substanser är bland annat retinoider (en sorts A-vitamin), peptider, c-vitamin, och återfuktare som hyaluronsyra.

4. ”Mina ansträngningar är förgäves”

Tycker du att du har försökt allt, men ingenting verkar fungera? Ta det lugnt. Det kan ta minst åtta veckor innan du ser resultat. Så ge dina produkter en chans att leverera. Det leder ingenvart att ge upp.

5. ”Min hud är så känslig”

Blir din hud röd och irriterad av ansiktsmasker och skrubbar? Aggressiv peeling kan leda till rodnad och irritation. För att vara på den säkra sidan, välj en kemisk peeling och undvik skrubbar med ojämn struktur. Men undvik inte peelingen helt – att bli av med döda hudceller hjälper nämligen mot rynkor och ger huden lyster.

Källa: Prevention

Av: Anna Sundesten
Bild: Thinkstock

Läs mer:
”Vissa anti rynk-crémer är ett slöseri av pengar”
10 bästa hudorden för en frisk, fräsch hy…
Emma Wiklunds bästa hudvårdstips

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…