Annons

Annons

Chris, 31, flyttade ihop med sin döende 89-åriga granne

Chris, 31, flyttade ihop med sin döende 89-åriga granne
När Chris Salvatore, 31, flyttade in i samma lägenhetshus som Norma Cook, 89, tog det inte lång tid innan de två blev bästa vänner. Nu har Norma, som lider av leukemi, flyttat in hos sin bästis som tar hand om henne under den sista tiden i hennes liv.

Den oväntade vänskapen tog sin början för fyra år sedan, då Chris Salvatore flyttade in i lägenheten mittemot Norma Cooks i West Hollywood, Los Angeles. Norma brukade vinka till Chris när han gick förbi hennes fönster, och en dag knackade han helt enkelt på hennes dörr.

Annons

Hon bjöd på champagne och sedan dess är de två bästa kompisar, skriver tidningen People.

Chris, som arbetar som skådespelare och sångare, och Norma, en före detta inredningsarkitekt, började träffas så gott som varje dag och kunde sitta i timmar och prata. Chris, som gick igenom ett uppbrott, kände sig deprimerad och fick stöd av Norma. De två pratade också mycket om sina två gemensamma intressen – mode och mat.

Ett foto publicerat av Chris Salvatore (@chrissalvatore)

Gilla MåBra på Facebook

Läs också: Bloggaren Dagny, 104, visar ungdomar hur man bokar tåg

Har gnistan kvar

Norma diagnostiserades med leukemi för tio år sedan. Hon har aldrig fått några barn och har inga släktingar på nära håll. Det var därför som Chris bestämde sig för att ta hand om sin favoritgranne, när hon fick beskedet från läkarna att hon bara hade månader kvar att leva och att hon behövde vård dygnet runt. Norma ville inte läggas in på ett vårdhem och i stället bor hon nu hemma hos Chris. Två gånger i veckan kommer sjukvårdare på hembesök. Norma kan knappt stå upp och är beroende av en andningsmaskin, men har fortfarande gnistan kvar, säger Chris till tidningen. – Det är det jag älskar hos henne. Hon är kaxig och ärlig. Hon kommenterar mina kläder om hon inte gillar dem. Det är så hon är, det är hennes personlighet som är unik och fantastisk.

 

”Har förändrat mitt liv”

Att Norma har gjort ett stort intryck i Chris liv, går inte att ta miste på.

– Jag har en sådan tur som har henne, hon har förändrat mitt liv. Hon har gjort mig till en snällare och mer medkännande människa. Jag känner mig hedrad som får dela hennes sista tid tillsammans med henne.

Chris hoppas att fler ska ta efter deras exempel, och sträcka ut en hand till en granne eller någon annan främling. Att det skiljer nästan 60 år mellan de två, spelar ingen roll säger han.

– Det är lustigt, för man tror inte att man har något gemensamt men någon som är 89. Men ålder spelar ingen roll, det är ingenting som ska stoppa dig från att ta kontakt med någon. Du vet aldrig vem som kan bli din bästa vän, säger han till People.

 

Mer från hemmets.se: Amy, 94, har precis gått ut universitetet – med toppbetyg

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…