Annons

Annons

”Min kropp och jag är vänner igen”

Här sitter jag i bara underkläderna. Och du undrar säker varför.

MåBra:s chefredaktör Liselotte Stålberg är vän med sin kropp igen.

MåBra:s chefredaktör Liselotte Stålberg är vän med sin kropp igen.

Om jag berättar att jag sitter här för att visa att jag är glad över min kropp. Om jag berättar att jag är stolt över att jag har kommit över en massa fåniga komplex – vad tänker du då?

Annons

Förhoppningsvis tycker du att det är härligt, att alla är värda att känna sig kroppsstolta. Långa, korta, tjocka, smala…

Men det finns också en risk att du tycker du att jag inte borde uttala mig: ”Varför skulle hon ha komplex – hon har ju knappt några valkar.”

Då kan jag bara svara att du är ute och cyklar. Då kan jag bara säga att du bygger ditt resonemang på fördomar som är lika tokiga som dem som sätter likhetstecken mellan tjock och ful. För det är inte i valkarna det sitter. Det är i hjärnan.

Visst, det är kanske lättare att vara nöjd med sin kropp om den är lätt och smidig, om man vet att den är stark och hälsosam. Men det är ingen självklarhet. Själv hade jag betydligt fler komplex för 20 år sedan än jag har i dag, trots att jag var både lättare och slätare då.

Liselotte Stålberg, chefredaktör

Dela
Tweeta
Maila
1 kommentar

artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…