Annons

Annons

Caroline af Ugglas: Det finns bra ångest!

- Det är farligt att tappa sig själv och sitt värde, säger körledaren och konstnären Caroline af Ugglas. Här hittar du mer av hennes kloka livskunskap.

Namn: Caroline af Ugglas
Ålder: 40 år
Bor: I Kungsängen utanför Stockholm
Gör: Sångerska, konstnär och körledare
Familj: Maken Heinz, dottern EddieLee, 13, sonen Otis, 6
, samt Heinz dotter Olivia, 18
Våga prioritera dig själv

Annons

Man måste vara lite självisk, även om man har familj. Det är farligt att tappa sig själv och sitt värde. Visst ska man sätta sina barn först, men inte alltid. Jag mår som bäst när jag skrivit en bra låt eller gjort en fin tavla – och även hunnit umgås med min familj.

Gör inte allt till ett måste

Jag har en tendens att göra allt till måsten – men då försvinner ju glädjen i att göra saker. Jag har till exempel häst och ibland kan det kännas som ett tvång att ta sig ut och rida, men det är ju jag som valt att skaffa hästen! Och så mår jag så bra efteråt!

Skilj på bra och dålig ångest

Det finns bra och dålig ångest. Prestationsångest kan vara bra, för den sätter ett slags kvalitetsstämpel på det du gör. All annan ångest försöker jag arbeta bort genom att flytta tankarna till något annat, som vilket fin familj och vilka bra vänner jag har. Jag försöker uppfostra mig själv till att uppskatta det jag har

Läk såren med terapi

Jag har gått i terapi – och lärt mig massor av den. Man blir mer intressant som person om man vågar prata om sig själv, även om det kan kännas lite läskigt. Om man känner sig nöjd med tillvaron är det ingen vits att börja i terapi för att riva upp gamla sår, men har man blödande sår är det ett jättebra sätt att läka dem.

Var noga med mat och sömn

Jag är en person som antingen känner glädje eller totala motsatsen, det finns ingen gråzon. Däremot har jag lärt mig att jag mår som sämst när jag börjar bli trött. Därför är jag noga med att äta och sova ordentligt. Dessutom är väldigt måttlig med alkohol. Gärna ett glas rött vin, men inte mer.

AV: Anna Sundesten
BILD: Peder Cederling

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…