Annons

Annons

Caroline, 38, fick ont i ryggen: ”Jag har gått ner två byxstorlekar”

Ibland är det enkla det mest effektiva. Caroline började gymma och vardagsmotionera – och tappade kilon av bara farten.


38-åriga Caroline Nilsson hade varit överviktig ett tag men inte orkat ta tag i det. Men till slut sa kroppen ifrån och hon fick ont i ryggen. Hon gick till en kiropraktor som sa att hon skulle må bra av att träna upp musklerna i mage och rygg – men även av att tappa några kilon.

Annons

– Det blev ett startskott för mig. Jag gick till en sjukgymnast som gav mig ett styrketräningsprogram som jag började följa, berättar Caroline.

Gilla MåBra på Facebook

Hon började träna utifrån programmet en gång i veckan, och försökte samtidigt få in mer vardagsmotion.

Läs också: Gå ner i vikt – med hjälp av morgonljus

– Eftersom jag behövde stärka upp hållningen blev det en hel del överkropps- och coreträning. Vardagsmotionen fick jag genom att jag började promenera mer, till och från affären till exempel.

Caroline innan viktnedgången.

Sakta men säkert började hon gå ner i vikt, egentligen utan någon större ansträngning.

– Jag tappade kilon av bara farten, totalt 10–15 kilo på fem månader ungefär. I dag har jag gått ner ett par byxstorlekar.

Men det är alltså inga ”hokuspokus”-metoder som ligger bakom hennes viktminskning, utan framför allt små och enkla justeringar som de flesta kan tillämpa. Caroline försöker till exempel undvika alltför mycket socker och färdigmat, och satsar också på regelbundna måltider.

I dag är hennes ryggvärk som bortblåst.

Läs också: Bli smal utan att banta

– Den är mycket bättre nu. Jag har nästan inga problem alls, vilket är jätteskönt. Jag känner mig överlag nöjdare med mig själv. Jag tappar gärna några kilon till, men känner att jag är på rätt väg. Vi har en del diabetes i släkten och jag ville försöka undvika att hamna i den sitsen. Nu känns det som att jag har tagit kontrollen över det.

AV: ANNA SUNDESTEN  FOTO: MAX ALM-NORELL

 

Bränn Fett – tappa kilon med vår webbguide!

kurs-brann-fett

Gå ner 5 kilo på 2 veckor genom att vrida upp din fettförbränning! Tillsammans med MåBra och ledande experter kan du tappa kilon enkelt och effektivt.

Du får:

  • Kost- och träningsplan för en rivstartsvecka
  • Kost- och träningsplan för två fettbrännarveckor
  • Nya rön och ovärderliga fakta om fettförbränning
  • En online-träningsvideo med personliga tränaren Leila Söderholm

Just nu-pris 249 kronor läs mer och börja direkt här!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…