Annons

Annons

Camilla Läckberg om julhetsen: ”Har ont i magen i månader”

Camilla Läckberg om julhetsen:
Julen är härlig för hela familjen – eller? I ett nytt Instagram-inlägg berättar Camilla Läckberg öppet om ångesten inför den årliga julstressen.

Julen är tänkt att vara en glädjens tid, då vi samlas med våra nära och kära för att njuta av tända ljus, pyntade hem och julens alla läckerheter – för att inte tala om de genomtänkta klappar som ligger i högar under den vackert dekorerade julgranen.

Annons

Men det finns en person som ofta ligger bakom godsakerna, paketen och det julpyntade huset – och vi talar inte om jultomten. Vi talar om familjens mamma. Det är nämligen ofta där ansvaret hamnar för att skapa den perfekta julen, menar succéförfattaren Camilla Läckberg. Hon var i går och såg filmen Bad Moms 2, som handlar om just mammors roll under högtiden – och kände igen sig i beskrivningen av de uppskruvade förväntningar som ofta leder till kaos.

Gilla MåBra på Facebook

Läs också: Jenny Strömstedt: Ge mors dagspresenten till en annan mamma

I ett nytt inlägg på Instagram berättar Camilla hur hon våndas inför att behöva vara alla till lags inför familjens julfiranden.

”Hur får man vara som mamma? Hur bör man vara? Hamnar oftast mycket ansvar på oss för att det åläggs oss – eller för att vi tar på oss saker som vi tror förväntas av oss?” skriver hon.

Läs också: Camilla Läckberg: Så straffar jag mina barn

Själv har hon svårt att finna julglädjen, eftersom högtiden är så sammankopplad med stress och krav.

”Varje år har jag ont i magen i månader innan för hur jag ska skapa en fantastisk jul för alla andra runt. Hur vill de ha det? Vad vill de ha? När vill de ha det? Hur jämkar jag ihop allas traditioner och förväntningar så alla får så mycket av det de vill ha som möjligt?” skriver hon.

I år är oron extra stor eftersom Camilla Läckberg har sålt sitt hus och flyttar till en ny lägenhet som ska renoveras.

”Men oh well. Det får lösa sig. Andas. Andas. Och citera Nata Angelou maniskt: ”This too shall pass”, skriver Camilla Läckberg.

Det är inte första gången Camilla uttalat sig på Instagram om hur svårt hon tycker det är med andras förväntningar och att vilja vara alla till lags. I somras skrev hon om konflikterna som uppstod i sommarstugan – läs hennes ärliga inlägg här!

Bio ikväll med Meja, @christinamelin och Cecilia. Och äääälskar den! Rolig, men ger oxå en hel del att fundera över även om formatet överdriver så klart för humoristiska poänger. Men kärnfrågorna finns där. Hur får man vara som mamma? Hur bör man vara? Hamnar oftast mkt ansvar på oss för att det åläggs oss – eller för att vi tar på oss saker som vi tror förväntas av oss? Och julen. Denna årliga begivenhet. Har så svårt att hitta julglädjen. Varje år har jag ont i magen i månader innan för hur jag ska skapa en fantastisk jul för alla andra runt. Hur vill de ha det. Vad vill de ha. När vill de ha det? Hur jämkar jag ihop allas traditioner och förväntningar så alla får så mycket av det de vill ha som möjligt. I år extra mkt oro över julen eftersom vi kommer befinna oss mitt i ett flyttkaos. Men oh well. Det får lösa sig. Andas. Andas. Och citera Nata Angelou maniskt: ”This too shall pass“. #Christmas #BadMom

A post shared by Camilla Läckberg (@lackberg) on

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons
Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…