Annons

Annons

Byt rutiner och gå ner i vikt – 10 enkla knep

Ändra några vanor och gå ner i vikt.

Ibland kan små vanor göra större skillnad än man tror – särskilt för vikten! Testa några av dessa förändringar, de kanske kan bli dina genvägar till viktnedgång.

Det kan räcka med några förändringar i dina vardagliga rutiner för att du ska få fart på viktnedgången. Och det behöver inte alls vara stora förändringar. Nedan följer 10 tips på hur du enkelt kan bryta dina rutiner!

Annons

Och här kan du läsa MåBra-experternas bästa tips på små justeringar som gör stor skillnad för vikten.

1. Reklam-paus

Utnyttja reklampausen på tv till att röra på dig. I stället för att sitta kvar i soffan – gå en sväng runt huset, eller ett par varv i lägenheten.

2. Gå, gå, gå

Utöka din dagliga gå-dos med fem minter, det har visat sig göra stor skillnad. Det kan vara enkla justeringar som att till exempel ta trappan i stället för hissen, eller att ställa bilen lite längre bort än vanligt – eller varför inte en kort promenad på lunchen? Ha sedan som mål att gå minst 30 minuter varje dag.

3. Hemmaträning

Gör några övningar hemma innan du går och lägger dig – det sätter fart på förbränningen. Det kan exempelvis vara tio armhävningar, situps, rygglyft och benböj.

4. Trappträning

Gå i de trappor du stöter på varje dag, och försök utöka antalet ”trapp-bestigningar”, det kommer att göra skillnad.

5. Stegräknare

Använd en stegräknare, så får du verkligen koll på hur mycket du rör på dig. Studier visar att personer med stegräknare går i snitt 2500 fler steg varje dag än personer utan.

6. Ärenden

Ha som regel att om du har ett ärende som ligger inom ett avstånd av 1,5 kilometer så går du eller tar cykeln. Bilen tar du bara om du ska längre bort än så.

7. Ät långsamt

När du ska äta ditt favoritgodis, ät långsamt. Tugga och känn smaken och fråga dig sedan om du vill ha mer, eller om du är nöjd. Genom att äta långsamt känner kroppen sig lättare tillfredställd än om du äter snabbt.

8. Borsta tänderna

Borsta tänderna direkt efter att du har ätit. Det signalerar till kroppen att du ätit klart och kan ta bort sötsuget.

9. Kaffe-vanor

Drick ”vanligt” kaffe i stället för exempelvis kaffe latte, på så sätt sparar du många onödiga kalorier.

10. Frukt

Ät frukt i stället för att dricka fruktjuice. Då får du i dig mer fibrer, håller dig mätt längre – och undviker onödigt socker.

Källa: Prevention

 

Annons:

Naturdiet har smarta måltidsalternativ för dig som söker en fullvärdig måltid eller ett näringsrikt mellanmål i farten. Alltid med ett högt proteininnehåll, lågt energiinnehåll men fullt av vitaminer och mineraler som din kropp behöver. Naturdiet är det smarta och enkla valet för dig som vill leva en hälsosam livsstil!   

Läs mer på www.naturdiet.se

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…