Annons

Annons

Budgetbröllop ger lyckligare äktenskap

Har ni inte råd med en extravagant bröllopsfest? Lika bra det! Ju mindre ett bröllop kostar, desto längre håller äktenskapet.

Ett överdådigt bröllop med flödande champagne och specialuppsydda designerkläder må verka lyxigt, men det är inte det bästa för relationen.

Faktum är att de par som lagt minst pengar på sitt bröllop också har lägst andel skilsmässor, enligt en undersökning från Emory University i USA. Ju dyrare bröllop, desto högre risk att äktenskapet spricker.

Annons

Vad detta fenomen beror på är forskarna inte säkra på. Det kan vara så att dyra bröllop leder till ekonomiska problem och skulder som skapar konflikter i relationen. Men det kan också bero på att par som har budgetbröllop helt enkelt passar bättre ihop.

Forskarna upptäckte också att det är större chans att äktenskapet håller ju fler gäster som kommer på bröllopet. Även där finns olika teorier om vad detta beror på.

Kanske kan det stora umgänget göra att paret har mer hjälp och stöd från nära och kära, vilket kan underlätta vid tuffa perioder i äktenskapet. Eller så är personer med en stor umgängeskrets helt enkelt bättre på att vårda sina relationer och mindre benägna att skilja sig.

Ett annat tecken på om äktenskapet kommer att hålla är magkänslan. Kolla in det här!

LÄS MER:

 

Sov naken – för ett lyckligt äktenskap!

Kasta pyjamasen! Makar som sover nakna är lyckligare med sin partner, visar en undersökning.

Brukar du och din partner sova nakna? Grattis – då har ni troligen ett lyckligt äktenskap. Åtminstone om man får tro en ny engelsk studie.
Läs mer: Sov naken – för ett lyckligt äktenskap!

 

3 märkliga saker som minskar risken för skilsmässa

Glöm inte bort din partner bland alla sociala medier.

Fnurror på tråden och gnissel i kärleksmaskineriet? Då kanske något av följande tips kan var något att hålla i när det stormar som värst!
Läs mer: 3 märkliga saker som minskar risken för skilsmässa

 

Lika barn leka bäst: Recept på livslång kärlek

Kaka söker maka. Ju fler gemensamma nämnare, desto större chans att er kärlek varar livet ut.

Ta en titt på din partner. Liknar han dig? Grattis, då ökar nämligen sannolikheten att ni lever lyckliga tillsammans i alla era dagar. Det är nämligen en av ingredienserna i framgångsreceptet för en lycklig relation, hävdar amerikanska forskare.
Läs mer: Lika barn leka bäst: Recept på livslång kärlek

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…