Annons

Annons

Bränn max – med mikropromenader!

Har du några minuter över? Härligt! Du hinner nämligen utföra mycket på motionsfronten på den tiden. Så här kan du gå till väga.

10 minuter

Satsa på en riktigt flåsig, fettförbrännande expresspromenad! Det gäller att öka hastigheten när du är ute och går på exempelvis lunchrasten. Se till att pressa kroppen lite extra!

Den här typen av snabbträning är oerhört effektiv, förutsatt att du verkligen tar i. Du kommer då att hinna gå lika långt som du normalt brukar gå på 15–20 minuter. Tänk på att det är sträckan som avgör hur många kalorier du förbrukar, inte tiden som du är ute. En kort expresspromenad kan vara lika effektiv för fettförbränningen som en joggingrunda.

Annons
Gilla MåBra på Facebook

Expresspromenad

Gör så här: Välj en stäcka som du lätt kan förlänga vartefter du blir snabbare och starkare i benen – och om du skulle vilja bygga på passet när du ändå är i gång!
Håll så högt och jämnt tempo du kan i tio minuter.

15 minuter

När du har en kvart över, lägg den på intervallpromenader eller joggning, om du gillar att springa. Studier visar att intervallträning är det överlägset bästa sättet att förbättra flåset. Växlingen mellan lugna och ansträngande intervall triggar kroppen att förbättra lungkapaciteten och att förbränna fler kalorier. Du kommer garanterat att gå ner i vikt samtidigt som du blir starkare och piggare.

Tänk på att regelbundenhet är viktigare än längden på passen! Kör du snabbisar behöver du intervallträna 4–5 gånger i veckan för att få den effekt som du önskar.

Intervallträning

Gör så här: Gå eller jogga enligt följande schema:
2 minuter raskt
1 minut lugnt

Upprepa i 15 minuter.

AV: Eva Boholm
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…