Annons

Annons

Boosta din munhälsa – med yoghurt!

Det finns gott om mjölksyrebakterier i yoghurt, och den så kallade probiotikan har inte bara en god effekt på din mag- och tarmhälsa.

En om dagen håller tandtrollen borta!

En om dagen håller tandtrollen borta!

De nyttiga bakterierna kan också hjälpa dig bli av med dålig andedräkt och minska risken för hål i tänderna. Det visar en färsk studie från universitetet i Barcelona.

Annons

Under 7 månader lät de 100 testpersoner dricka probiotisk mjölk varje dag. Forskarna kunde sedan notera att både tandköttsproblem, dålig andedräkt och hål i tänderna minskade i testgruppen jämfört med referenser som inte drack probiotika.

Ett regelbundet intag av probiotika, antingen i form av syrade grönsaker, mejeriprodukter eller tillskott, kan alltså hålla karies på avstånd. Men väljer du just yoghurt eller probiotisk dryck som källa så se gärna över sockerhalten, som i vissa fall kan vara lika hög som i läsk.

Probiotika har också en god inverkan på immunförsvaret, enligt en studie publicerad i British Journal of Sports Medicine. Där konstaterades att idrottsutövare som drabbades av förkylningar med halsont fick betydligt reducerade plågor med hjälp av probiotiskt tillskott.

Källa: KK.no

AV: Jennie Sandberg
BILD: Thinkstock

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev
Annons

Annons

Annons


AnnonsAnnons

Nytt från MåBra Mamma

Laddar nästa sida…